Salubrizarea arterelor din Capitală ar reduce cu 42 % concentraţiile de PM10

0

Salubrizarea arterelor din Bucureşti ar reduce cu 42% concentraţiile de praf din aerul pe care îl respirăm cu toţii, însă Primăria Capitalei întârzie în continuare să ia această măsură, a afirmat, vineri, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

„În ultimele săptămâni, capitala României a înregistrat mai multe episoade de creşteri în aer ale concentraţiilor de PM10. Cauza principală a fost antrenarea prafului din Capitală, pe fondul vântului puternic. Am transmis mai multe avertizări către Primăria Capitalei pentru a lua imediat măsurile necesare pentru o astfel de situaţie. Aşa cum scrie şi în Planul Integrat de Calitate a Aerului, salubrizarea de urgenţă a arterelor oraşului ar reduce cu 42% aceste concentraţii în aerul pe care îl respirăm cu toţii. Vreau să vă informez că Garda Naţională de Mediu verifică acum de ce, în condiţiile avertizărilor constatate şi transmise de autoritatea de mediu către Primăria Bucureşti, administraţia întârzie în continuare aceste acţiuni care pot reduce aceste concentraţii de poluanţi în aer. Această pandemie şi faptul că românii stau mult în casă a dus la reducerea traficului auto în marile oraşe ale ţării”, a menţionat oficialul, la Digi 24.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă, activitatea multor operatori economici este redusă sau închisă din cauza pandemiei de coronavirus, iar astfel concentraţiile poluanţilor în aer sunt mai mici faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ceea ce priveşte situaţia din pădurile României, în această perioadă, autorităţile de mediu continuă controalele şi aplicarea de sancţiuni pentru cei care nu respectă legislaţia în vigoare.

„Sunt preocupat în această perioadă de pădurile din România şi, odată cu această pandemie, s-a şi propagat în spaţiul public că ar fi tăieri mai multe sau că am avea tăieri ilegale. Avem o dinamică a…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.