Experţii britanici vor urmări mutaţiile SARS-CoV-2 şi cartografiază propagarea pandemiei

0

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie vor monitoriza răspândirea noului tip de coronavirus şi vor căuta apariţia unor eventuale mutaţii, folosind tehnica de secvenţiere genetică, pentru a analiza tulpinile de SARS-CoV-2 care au provocat mii de infecţii în întreaga ţară, au anunţat luni oficiali britanici, citaţi de Reuters.

Cercetătorii vor obţine date medicale din probele recoltate de la pacienţi infectaţi în Anglia, Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord, a anunţat guvernul britanic.

Cel puţin 281 de britanici au murit din cauza COVID-19, boala cauzată de noul tip de coronavirus, care s-a răspândit în întreaga lume, devenind pandemie.

„Virusul este una dintre cele mai mari ameninţări cu care ţara noastră s-a confruntat în ultima vreme şi înţelegerea modului său de răspândire este crucială pentru lupta pe care o ducem împotriva lui”, a declarat Sharon Peacock, directoarea departamentului naţional de boli infecţioase din cadrul Serviciului de Sănătate Publică din Anglia (Public Health England – PHE).

Grupaţi în mai multe echipe în diverse centre din Marea Britanie, oamenii de ştiinţă vor cartografia şi vor analiza codurile genetice prelevate din probele recoltate de la pacienţi cu COVID-19.

„Secvenţierea genetică ne va ajuta să înţelegem mai bine COVID-19 şi răspândirea sa. Această tehnică ne va ajuta, de asemenea, să alcătuim un ghid al tratamentelor în viitor şi să vedem impactul intervenţiilor medicale”, a declarat Patrick Vallance, consilier-şef pe probleme ştiinţifice în cadrul Guvernului britanic.

În timpul epidemiilor, secvenţierea genomurilor îi ajută pe cercetători să monitorizeze micile schimbări apărute la nivelul virusului la scală naţională sau internaţională, să înţeleagă felul în care acesta se răspândeşte şi să observe dacă apar tulpini virale diferite.

„În acest moment, întrebările importante la care putem să…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.