Costume si broderie medicale de ultima ora!

0

In societate, vom avea mereu nevoie de o industrie textila care sa asigure haine si echipamente corespunzatoare mai ales pentru medici, pompieri si organele legii. Societatea are nevoie mai mult ca niciodata de costume medicale care sa asigure o continuitate a serviciilor sanitare.

Halatele medicale, mai exact halatele albe pe care le poarta cu mandrie medicii, au o istorie de peste 100 de ani. Celebrul halat alb a fost folosit pentru prima data de un medic englez, Joseph Lister, care dorea sa pastreze un mediu cat mai steril pentru pacientii sai si dezvoltase chiar si o teorie antiseptica care a devenit celebra de-a lungul anilor. Insa, halatele medicale au inceput sa se raspandeasca la nivel mondial abia prin anul 1918, atunci cand gripa spaniola a omorat aproximativ un milion de oameni.

Mult timp, halatul alb a tinut loc de uniforma medicala, avand mai multe avantaje. Pe un halat alb, petele de sange sau de murdarie erau mult mai usor de observat, iar pana in secolul XX, competenta medicilor si calitatea unei interventii chirugicale era analizata in functie de cantitatea de sange de pe halatul alb. Poate te intrebi insa de ce a fost aleasa culoarea alba pentru halatele medicale ale medicilor si nu verde sau albastru. Psihologii sustin ca, in acest caz, un rol important l-a jucat si colorimetria sau stiinta culorilor. Se spune ca starea noastra de spirit se schimba in functie de culorile cu care luam contact, iar culoarea “alb” simbolizeaza daruire, seriozitate, integritate si puritate, avand un efect benefic asupra pacientilor. Halatul alb s-a pastrat pana in zilele noastre si este vazut ca un simbol al respectului si al daruirii medicilor.

Cele mai bune servicii de broderie Bucuresti le gasim pe site-ul limarom.ro, unde clientii pot comanda broderii personalizate care sunt efectuate prin intermediul unei masinarii specializate.

Broderia este folosita pentru personalizarea articolelor publicitare textile (poliester, fleece, bumbac, nylon),…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.