Ce putem spune despre colesterol si antioxidanti

0

Nu stii ce sa crezi din cauza mesajelor conflictuale pe care le auzi despre colesterol? Nu este surprinzator. Cercetatorii descopera zilnic lucruri noi despre colesterol si grasimi saturate. Si, pe masura ce ne aduc mai multe informatii, si perceptia noastra asupra acestui subiect se schimba.

Ce este Colesterolul?

Colesterolul este o substanta ceroasa care se gaseste in multe dintre alimentele pe care le consumam si, de asemenea, in celulele corpului nostru. Corpurile noastre au nevoie de colesterol pentru a functiona normal si pot produce tot colesterolul de care au nevoie. Colesterolul este important pentru a produce hormoni si vitamina D. De asemenea, joaca un rol in digestie.

Exista trei tipuri principale de colesterol in organism:

-Lipoproteina de inalta densitate sau HDL. Adesea numit colesterolul bun, HDL ajuta la eliminarea excesului de colesterol din corpul tau.

-Lipoproteina de densitate mica sau LDL. LDL este colesterolul „rau”. Poate duce la acumularea placii pe artere.

-Lipoproteina cu densitate foarte mica sau VLDL. VLDL tinde, de asemenea, sa promoveze acumularea placii.

O alta substanta inclusa in testele de laborator lipidic este nivelul de trigliceride. Trigliceridele sunt un tip specific de grasime. Trigliceridele mari pot fi un semn ca ai exces de grasime corporala sau poti prezenta un risc crescut pentru diabetul de tip 2. De asemenea, acestea pot fi un semnal ca tu consumi prea multe calorii, in special din cereale rafinate sau alimente si bauturi cu zaharuri adaugate. Trigliceridele pot fi crescute si la persoanele care fumeaza sau beau prea mult alcool.

Daca exista prea mult colesterol in organism, acesta se acumuleaza si se lipeste pe interiorul arterelor. Pe masura ce arterele se ingusteaza si se infunda, este dificil pentru sange sa treaca prin ele. Blocarea poate duce la un cheag de sange, accident vascular cerebral sau boli de inima.

Antioxidantii sunt substante care pot preveni sau incetini deteriorarea…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.