Lucruri pe care le poți face pe tabletă

1

Este greu de crezut că primul iPad a fost lansat în 2010. Folosim tablete pentru divertisment, muncă și chiar pentru a face o plată la cafeneaua locală. Dispozitivul care odată arăta ca element de ficțiune științifică este acum un element de bază în multe case, pe birouri și în genți.

Dar cei mai mulți dintre noi nu realizăm în câte moduri diferite putem folosi tabletele. Comutând câteva setări sau descărcând aplicația potrivită, poți efectua tot felul de trucuri digitale.

Poți folosi computerul de pe tabletă. Un desktop e ca o sabie cu două tăișuri: e puternic și are ecran mare, dar nu e atât de flexibil când vine vorba de mutări. Ce se întâmplă când nu te afli în fața sa și ai nevoie de niște fișiere? Vei ieși din încurcătură dacă atât computerul, cât și tableta sunt echipate cu Splashtop. Pur și simplu descarci și instalezi software-ul gratuit Splashtop Streamer pe computer, obții aplicația pentru iPad sau Android, creezi un cont și apoi te conectezi la ambele dispozitive țintă pentru acces instantaneu de la distanță. În acest fel, poți ține aproape tableta pe o plajă îndepărtată, dar ecranul va arată desktopul ca și cum ai fi așezat în fața computerului, acasă la tine.

Rolul tabletei în activități de divertisment este, probabil, cel mai cunoscut tuturor. Uneori, găsirea unui joc distractiv pe care să-l joci de unul singur sau cu prietenii poate fi copleșitoare, având în vedere că există mii dintre care să alegi. De aceea, ai putea restrânge căutarea în funcție de un simplu criteriu: cele care pot fi accesate pe tableta ta cu Android sau iOS. Când ai opțiunea multiplayer este un alt privilegiu găsit online, util în multe situații, precum într-o activitate care necesită concentrare, ca blackjack-ul, fie dacă este clasic, VIP sau una dintre celelalte versiuni. Asigură-te că pe lângă tabletă ai și conexiune la internet. Challenge Your Friends – 2Player este un buchet de jocuri pe care le poți juca descărcând o singură aplicație pe tabletă. Toate jocurile din listă sunt doar jocuri offline, cu doi jucători, care sunt pe deplin captivante. Începând din iunie 2021, existau până la 23 de jocuri diferite pe care le puteai juca descărcând această singură aplicație.

Cu ajutorul tabletei poți transfera wireless fișierele pe care le-ai salvat în memoria sa, direct pe computer. Ai trimis vreodată prin e-mail un fișier, cum ar fi o fotografie sau un document, de pe iPhone sau iPad pe computer, chiar dacă te aflai chiar în fața sa? Da, cu toții am făcut-o. Asta pentru că utilizarea e-mailului pentru a muta fișiere funcționează destul de bine, atâta timp cât fișierul este suficient de mic pentru a fi atașat. Și totuși, există o modalitate mai bună de a muta fișiere între gadgeturi sau chiar între dispozitivele prietenilor. Apple AirDrop este o aplicație încorporată care îți permite să faci mutări între dispozitivele cu desktop și gadgeturile iOS precum iPad, iPhone sau iPod touch. Este un mod rapid și convenabil care utilizează o conexiune Bluetooth. Tabletele Android au un sistem aproape identic într-o aplicație terță numită Airmore. Poți muta muzică, filme, fotografii și aplicații de pe tableta Android pe orice dispozitiv compatibil, împreună cu jurnalele de apeluri și mesaje text.

Un alt lucru pe care îl mai poți face este să îți transformi tableta într-o telecomandă TV de efect. Tabletele sunt concepute pentru a fi intuitive și, uneori, sunt chiar mai intuitive decât un dispozitiv testat în timp, cum ar fi o telecomandă TV. Cu sistemul potrivit, poți înlocui complet telecomanda. Galaxy Tab, de exemplu, are un transmițător IR încorporat, pe care îl poți utiliza ca telecomandă TV universală. Ca și în cazul telecomenzii de modă veche, va trebui să îndrepți tableta direct înspre televizor. iPad-urile și Android-urile nu au un transmițător IR, dar dacă vrei să faci un nou pas, poți cumpăra un transmițător extern care se atașează la mufa audio.

Cu tableta poți și să îți acordezi chitara. Muzicienii profesioniști tind să poarte după ei tunere, dar dacă îți dorești o reglare rapidă, ori un dispozitiv de rezervă, Guitar Tuna este soluția, o aplicație gratuită pentru iOS și Android. Folosind microfonul încorporat al iPad-ului sau tabletei Android, Guitar Tuna este rapidă, precisă și simplu de utilizat. Mai mult, funcționează cu toate instrumentele populare bazate pe coarde, de la chitare și basuri, la ukulele și mandoline. Aplicația are, de asemenea, instrumente avansate, cum ar fi metronomul și acorduri alternative de chitară.

1 Comment
  1. Anti Gel says

    Da, tableta a devenit PC-ul de serviciu. Ar fi benefic ca detinatorul tabletei (cumparatorul ei) sa poata opta liber pentru aplicatiile dorite, iar pe tableta sa fie doar acestea si nimic altceva. Din pacate exista pe orice tableta aplicatii preinatalate, pe care numeni nu reuseste sa le stearga (desinstaleze): vremea si starea vremii, stiri propuse (adica nedorite) si altele.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.