Cum utilizezi telefonul sau tableta pentru a viziona Netflix pe televizor?

0

Cea mai populară platformă de streaming la nivel mondial, Netflix, a luat naștere în urmă cu mai bine de 20 de ani, inițial ca producător și distribuitor de filme., pentru ca din anul 2007 compania să treacă pe piața streaming-ului media, având în ultimii ani o creștere spectaculoasă.

Streaming-ul media definește un serviciu online prin intermediul căruia utilizatorul are acces la filme, documentare, seriale sau alte producții, contra unui abonament lunar plătit. Avantajele imediate sunt timpul nelimitat de vizualizare și lipsa reclamelor care întrerup de obicei programele TV. În plus, servicii precum Netflix scot pirateria din discuție, ceea ce garantează protecția drepturilor de autor.

Află în continuare cum poți reda pe televizor serialul preferat direct de pe smartphone sau tabletă.

 

Ai deja un Smart TV?

În acest caz, poți rula Netflix direct de pe Smart TV, datorită funcției de conectare la internet. Nu ai nevoie de alte dispozitive auxiliare, iar tot ce trebuie să faci este să îți introduci e-mailul și parola contului, pentru a intra în cont.

 

Dacă nu știai, orice utilizator din România are dreptul la 30 de zile de vizionare gratuită a conținutului media de pe Netflix. Atenție, însă, ce setări alegi, deoarece acestea îți vor influența calitatea video sau numărul de canale pe care poți utiliza simultan serviciul.

 

Ai un televizor mai vechi? Aici intră în scenă telefonul sau tableta.

Evident că dacă televizorul tău nu poate realiza singur conexiunea la internet, nu te vei putea bucura de avantajele serviciilor de streaming media. Ești în situația în care trebuie să folosești un dispozitiv auxiliar cu conexiune la internet, prin intermediul căruia să poți reda conținutul pe televizor.

Pentru a te putea bucura de confortul filmelor și serialelor favorite, poți conecta atât dispozitive Android, cât și iOS la televizor. Există trei variante de conexiune, prezentate în rândurile următoare:

 

Conectarea prin Chromecast Built-in

Chromecast Built-in este o setare disponibilă numai pe anumite mărci de televizoare, cu ajutorul căreia poți reda conținut video de pe telefonul mobil sau de pe tabletă (dispozitive portabile) pe televizor. Producătorii care au această opțiune sunt: Philips, Polaroid, Sharp, Skyworth, Soniq, Sony, Toshiba și Vizio. Consultă gama F64 pentru a găsi un dispozitiv portabil sau un televizor care să-ți satisfacă nevoile.

Conectarea prin al doilea ecran

Prin intermediul aplicației Netflix (trebuie întâi să o descarci din Play Store sau App Store) poți sincroniza telefonul cu anumite playere media sau televizoare. Atenție însă, televizorul trebuie să fie produs după 2014, altfel acesta nu suportă aplicația.

Cu această opțiune poți derula filmul, poți pune pauză sau poți modifica setările audio direct de pe dispozitivul mobil.

Conectarea prin intermediul unui cablu extern

Varianta clasică de conexiune între dispozitivul mobil și TV este cea prin cablu. Majoritatea telefoanelor se conectează printr-o mufă USB tip C sau tip D (Micro HDMI). În ceea ce privește televizoarele, cele mai vechi se conectează prin mufă VGA, în timp ce modelele mai noi folosesc intrarea de tip HDMI.

Ține cont însă că nu poți beneficia de redarea automată (numărătoarea inversă și afișarea următorului serial) atunci când folosești conexiunea prin intermediul cablului.

Acum, că ai aflat cum să redai imaginea pe televizor cu ajutorul telefonului mobil sau a tabletei, tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi și să te bucuri de serialele favorite.

Vizionare plăcută!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.