Adevarul despre cafea – Perfect Makeup

0

Cafeaua este un adevarat rasfat si o sursa de energie pentru intreaga zi. Insa fie o iubim, fie o detestam. Unora doar le place aroma de cafea iar altora chiar gustul ei bogat si pretios. Acest lichid cu gust tare ne ajuta sa ne trezim si sa ne facem mai bine treaba. Insa, desi isi are efectele sale benefice asupra organismului, nu trebuie nici sa exageram cu consumul ei.

Poate ca te intrebi daca aceasta bautura este buna sau rea pentru tine.

Ei bine, citeste in continuare despre cateva adevaruri despre cafea pe care oricine ar trebui sa le cunoasca

  • Cafeaua poate spori activitatea mentala

Unul dintre ingredientele active ale cafelei pe care le stim cu totii este cafeina. Acesta este un stimulant. Atunci cand suntem obositi si avem nevoie de somn ca de aer, creierul nostru elibereaza neurotransmitatori care spun corpului ca este timpul sa se odihneasca. Insa, stimulantii precum cafeina, lucreaza in asa fel incat sa stea in calea acestui proces, permitandu-ne sa mai ramanem inca trezi si atenti, pentru a ne face treburile.

Insa, a bea prea mult din aceasta bautura nu te va transforma intr-un robot sau intr-un geniu, ci iti va putea provoca palpitatii la inima. Secretul este echilibrul, ca de altfel in toate cele ale vietii.

  • Cafeaua poate ajuta la combatarea radicalilor liberi

Ca si cafeina, bautura magica mai contine si alte chimicale naturale care pot aduce beneficii corpului. Acidul cafeic este unul dintre acestea. Este un puternic antioxidant care ajuta la combaterea radicalilor liberi.

Stim deja ca acesti radicali sunt substante daunatoare care pot afecta organismul. Studiile confirma faptul ca acidul cafeic poate ajuta si la reducerea inflamatiei. Cu siguranta cafeaua are rolul ei pozitiv asupra noastra.

  • Cafeaua poate provoca dependenta

Daca esti un bautor frecvent de cafea, adica bei de mai multe ori pe zi aceasta bautura amara, este posibil ca in timp corpul tau sa inceapa sa se bazeze pe cafea pentru a functiona normal. Iar acest lucru poate fi…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.