Vesti bune pentru cumparatorii masinilor electice

0

Fiindca ca pe piata din Romania s-au comercializat in primele 10 luni ale anului 740 de masini electrice si plug-inhybrid, Enel X Romania, divizia de servicii a producatorului si furnizorului italian anunta dezvoltarea unui plan ce tine de infrastructura masinilo relectice din Romania. Enel X Romania va implementa, pana in anul 2023 o reteade 2500 de puncte de incarcare pentru masinile electrice, iar statiile vor aveaputeri de pana la 150 de KW.

Proiectul se va derula in perioada 2019-2023, iar primele puncte de incarcare vor fi instalate incepand cu anul viitor. Momentan reprezentantii Enel X Romania au precizat ca punctele de incarcare vor fi instalate in toate regiunile din tara, iar primele orase care vor beneficia de aceste puncte de incarcare sunt Bucuresti, Constanta si Timisoara.

Puterile statiilor de incarcare incep dela 22 kW, 50 kW si 150 kW, astfel incat un model electric va avea bacteria incarcata la 90% in numai 30 de minute, daca se va utiliza statia de 150 de kW. De asemenea infrastructura de incarcare va exista inslusiv in hoteluri, hypermarketuri si centre comerciale, cu conditia sa existe locuri de parcare special amenajate pentru incarcare.

In acest moment reprezentantii Enel nu aufacut nicio precizare cu privire la pretul pe care il vor solicita pentru incarcarea masinilor electrice cu ajutorul statiilor, ce apartin noii retele electice.

JuicePole se vor numi statiile dedicate oraselor si pentru ca Enel Romania se gandeste la dumneavoastra acestea vor fiinsotite de o aplicatie mobila numita Enel X Recharge App, aplicatie ce permiteatat identificarea rapida a statiilor din apropiere cat si monitorizarea gradului de incarcare.

Mai mult de atat, Enel ofera clientilor individuali care doresc sa aiba propiul punct de incarcare chiar la ei acasa, ostatie tip wall-box, numita JuiceBox.

Source Jurnalul National
Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.