Un site de streaming din Iran cenzurează femeile de pe coperțile albumelor

0

Dacă până acum te-ai ținut tare și nu ai judecat o carte sau un album muzical după copertă, se pare că alții nu consideră că asta e o idee bună. Mai exact, este vorba despre un site de streaming muzical din Iran, care a decis să cenzureze imaginile femeilor de pe coperțile albumelor.

Site-ul cu pricina se numește Melovaz și, dacă ajungi vreodată să îl utilizezi, nu îți face speranțe prea mari că vei recunoaște, cel puțin vizual, ce ai de gând să asculți. Asta pentru că fiecare femeie a cărei imagine a ajuns pe vreo copertă a fost blurată până când nu a mai existat deloc.

Așa se face că Beyonce, Lady Gaga, Camila Cabello, Avril Lavigne sau Whitney Houston au ajuns să fie de-a dreptul umbre pe site-ul din Iran… sau s-au topit de tot.

Pentru fanii muzicii, se știe cât de prețioasă este o copertă la al cărei concept artistic s-a lucrat mult. Există astfel imagini realizate de fotografi celebri, de artiști talentați, imagini care să seteze o atmosferă și să dea indicii despre conținutul albumului… Dar nu și în Iran.

În cazul în care această știre te ia prin surprindere, află că în Iran oamenii nu sunt neapărat prietenoși cu femeile. Statulul legal și drepturile femeilor din Iran au fost dintotdeauna (dar foarte mult în ultima sută de ani) subiect de dezbatere. De-a lungul celor mai recente trei schimbări de regim politic, femeile din Iran au fost cele care au suportat cele mai aspre consecințe. Astfel, la începutul secolului al XX-lea, femeile erau izolate și nu se îndepărtau prea mult de casă. În schimb, între 1925 și 1979, în timpul regimului Pahlavi, au căpătat ceva libertăți- o inițiativă izvorâtă din decizia conducătorului de a poziționa…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.