Trupa Whitesnake cântă la Arenele Romane, în 2019

0

Trupa Whitesnake – scurtă biografie

Whitesnake este o legendă a rock-ului clasic, cu o activitate ce începe în 1978 continuând până în prezent, cu mici pauze în anii ’90. Bazele formației au fost puse de David Coverdale, după ce artistul și-a terminat colaborarea cu Deep Purple. Whitesnake este una dintre formațiile etalon ale așa numitului New Wave of Briths Heavy Metal.

Whitesnake a lansat 12 albume, urmând că anul viitor în 2019 să iasă pe piață cu un nou material, ‘Flesh & Blood’. Din cele 12 albume de studio lansate, jumătate dintre ele au primit Discuri de Platină sau de Aur. Până acum, în total, Whitesnake a primit 4 Discuri de Aur, 17 Discuri de Platină și un Disc de Argint.

Absolut toate albumele au fost în Top 50 UK, iar 6 dintre ele în Top 10 UK. Whitesnake nu a avut o componență stabilă, proiectul pornit de David Coverdale a schimbat, de-a lungul timpului, mai mulți instrumentaliști de top.

Astfel, din 1978 până în prezent, din Whitesnake au făcut parte artiști precum Steve Vai, Jon Lord și Ian Paice, amândoi din Deep Purple, Cozy Powell care a colaborat cu Rainbow și Black Sabbath, John Sykes din Thin Lizzy, Anysley Dunbar, toboșar ce a colaborat cu Frank Zappa, David Bowie say Michael Schenker. În momentul de față în cadrul Whitesnake în spatele tobelor…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.