Tot ce trebuie să știi despre acidul glicolic

0

Ei bine, chiar dacă acid’ este un cuvânt ce poate suna intimidant, cantități mici din acesta pot face minuni. Iată tot ce trebuie să știi despre acidul glicolic.

Ce este acidul glicolic și de unde provine?

Acidul glicolic provine din familia alpha hidroxy acizilor (AHA), un grup de compuși chimici exfolianți care sunt derivații unor produse naturale, precum zahărul și fructele.

Acidul glicolic are cele mai mici molecule dintre toți acizii din această familie, așa că funcționează foarte bine ca exfoliant, deoarece penetrează pielea foarte bine. Atunci când avem pielea mată și denivelată, acest fapt se datorează uscării stratului superios al epidermei. Acidul glicolic rupe legăturile care țin împreună celulele moarte și scot la suprafață pielea proaspătă.

Cum se folosește acidul glicolic?

Un exfoliant chimic este puțin diferit de scrub-ul granulat cu care ne-am obițnuit. Există multe opțiuni atunci când vine vorba de produse glicolice pe care le poți folosi acasă, de la serumuri, la soluții tonice, la pad-uri pentru peeling, creme și măști sau produse de curățare, toate cu acid glicolic.

Pentru o schimbare vizibilă și rapidă, poți încerca peelingul glicolic de la salon. Făcut corect, acesta poate să îmbunătățească multe aspecte ale pielii, de la reducerea pigmentării, la reducerea liniilor fine și la îmbunătățirea texurii pielii.

Cine poate folosi acidul glicolic?

Aproape oricine poate integra acidul glicolic în rutina sa – în afară de cei care au pielea extrem de sensibilă. Este bun și pentru cei cu pielea uscată, și pentru cei cu tenul gras – și pentru persoane cu orice ton al pielii.

Când să îl folosești?

Cât de des trebuie folosit acidul glicolic depinde pe tipul tău de piele. Dacă nu ai mai folosit un produs care conține acest ingredient, începe cu un produs de curățare….

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.