Sfaturi pentru a fi sănătoasa primăvară

0

Pentru majoritatea dintre noi, e dificil să ne menținem rutina sănătoasă în timpul iernii. Frigul nimicește orice urmă de dorință de a face jogging, sărbătorile de iarnă zdrobesc orice dietă, iar durata mai scurtă a zilei ne îndreaptă către nopți petrecute în fața TV-ului sau a laptopului, vizionând serialele noastre preferate.

Acest scenariu a luat însă sfârșit, fiindcă în viețile noastre a apărut primăvara. Cele mai bune modalități de a-ți îmbunătăți sănătatea în acest sezon: nu sunt costisitoare, nu implică abonamente scumpe la sală sau cumpărături consistente, ci pur și simplu un strop de voință. Iar efectele vor fi rapide și convingătoare!

Primăvara ne-a surprins cu aflux de vreme caldă și cu temperaturi mult mai mari decât media perioadei, și după o iarnă ce ni s-a părut la un moment dat nesfârșită, cel mai frumos dintre anotimpuri e mai mult decât bine-venit.

Dormi cel puțin 8 ore pe noapte!

Somnul e mult mai important decât am putea crede. Adulții au nevoie de circa 8-9 ore de somn pe noapte și ca să eviți oboseala ce devine de multe ori un stil de viață, asigură-te că te duci la culcare cu o oră mai devreme decât obișnuiești.

Spune „bună dimineața, soare”

Îți saluți colegii de muncă, iubitul, pisica, dar nu uiți cumva să faci cu mâna astrului care te încălzește? Specialiștii consideră că simplul fapt de a te trezi mai devreme cu 20 de minute poate fi salvator pentru sănătatea ta. Ieși afară și răsfăță-te la lumina soarelui.

Fă sport afară

Dacă vei bifa 12.000 de pași zilnici, impactul asupra sănătății va fi mai benefic decât dacă tragi de fiare o oră la sala de sport. Dacă nu ai poftă de o sesiune de alergare matinală, plimbă-te, mergi pe jos la muncă, pedalează sau lucrează în grădină. Suntem creați pentru a petrece cât mai mult timp afară și aceste activități vor face diferență!

Folosește…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.