Seviciile funerare, o necesitate

0

Deși nimeni nu își dorește acest lucru, pierderea unei persoane iubite se poate întampla în orice moment și cel mai bine ar fi să nu ne surprindă nepregătiți.

Cei care raman in urmă sunt mai întotdeauna prea surprinși de durere și tristețe, și nu întotdeauna au puterea necesară pentru a organiza, în cele mai bune condiții, funerarile persoanei decedate.

Din această cauză există și servicii funerare non stop. Astfel putem apela la o firmă de servicii funerare care să ne asigure serviciiile necesare în asemene situații triste fără a trebui să ne mai preocupăm noi de toate aceste detaliile.

Care sunt servicile necesare în asemenea situații?

Mai întai trebuie întocmite toate documentele necesare pentru înhumare (certificat constatator deces, certificat de îmbălsămare), apoi urmează pregătirea decedatului (spălare, toaletare, barbierit, cosmetizare și îmbrăcare); îmbălsămarea decedatului și pregătirea sicriului (imbrăcare, tapitare, scriere pe cruce).

După eliberarea de la Primarie a certificatului propriu-zis de deces, a adeverinței de înhumare și a autorizatiei de la Sanepid pentru depunerea decedatului la capela urmează transportul funerar și pregătirea cortegiului funerar. La cerere firmele de servicii funerare asigură și masini speciale pentru transportul persoanelor participante la procesiunea funerara; aranjamente florale (jerbe, coroane, buchete din flori naturale din floraria proprie); asigurarea capelei si a bisericii sau locuri de veci pe 7 ani cu posibilitate de cumparare pe veci.

Cum alegem sicriul?

Tinand cont de faptul că sicriul nu este doar o simplă cutie din lemn, ci mai mult deatat reprezintă locul în care trupul persoanei decedate se va odihni pe vecie, ar fi indicat să alegem cu atenție designul și inscripțile dorite dar și dimensiunea sicriului și lemnul din care este construit acesta.

Dacă cel decedat și-a exprimat dorințele personale pe timpul vieții ar trebui să ținem neapărat con de ele.

Cei de la pompele funebre oferă o gamă variată de sicrie din mai multe tipuri de lemn, putand astfel  să alegem varianta cea mai bună în funcție de necesitate, bugetul disponibil și dorințrele personale ale persoanei decedate.

Incinerarea, o alternativă

Pentru cei care aleg varianta incinerării, serviciile de pompe funebre oferă servicii de calitate la prețuri accesibile atat la pachetele de la domiciliu cat și pentru pachetele din spitale.

Cei de la servicile funerare se vor ocupa de actele necesare pentru incinerare, transportul sicriului, îmbălsămare și toaletare, taxe, transportul la crematoriu dar și de ajutorul de deces.

Firmele de pompe funebre asigură și cele necesare pentru înmormantare începand de la lumănări, colivă, prosoape,tămaie, vin, candelă și tot ceea ce este necesar pentru a ne ușura situația și a putea organiza cum se cuvine totul în cel mai scurt timp.

Puțin sprijin in momentele grele este întotdeauna bine venit iar cei de la servicii funerare sunt prezenți cu în orice moment avem nevoie.

Ar trebui să încercăm să înțelegem necazul, durerea, tristețea și suferința prin care trece fiecare familie îndurerată și să acționăm în consecință arătandu-le tuturor respect, compasiune si seriozitate.

Servicile funerare ne ajută să putem aduce un ultim omagiu persoanei iubite iar drumul său spre eternitate să fie unul decent, încununat și presărat cu recunoștința, stima și respectul cuvenite.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.