Puls normal la femei și la bărbați în funcție de vârstă

0

Pulsul normal variază atât în funcție de vârstă, cât și în funcție de sex. Femeile și copiii au puls puțin mai mare decât bărbații.
Nu suntem conștienți de puls și nici nu prea ne gândim la el decât dacă avem palpitații sau dacă devine neregulat. Abia atunci începem să ne punem problema că am putea avea probleme cu inima.
Sunt foarte mulți factori care influențează pulsul și este știut că acesta diferă de la un organism la altul, pentru că fiecare om este construit puțin diferit.
Pulsul reprezintă numărul de bătăi ale inimii într-un minut. Atunci când ești în repaos, valoarea lui este mai scăzută, iar atunci când faci efort, ea crește, pentru că trebuie transportat mai mult oxigen prin corp, așa că inima trebuie să „muncească” mai mult.

Pulsul normal pentru adulți este cuprins în general între 60-100 bătăi pe minute. În stare de repaos, el ar trebui să fie între 60 și 80 la femei și 50-70 la bărbați. Valorile nu sunt fixe și depind de mulți factori care pot influența pulsul: medicamente, anemie, probleme cu tiroidă, răceli, consum excesiv de cofeină etc. Copiii au, în general, pulsul puțin mai mare decât adulții.

Odată ce înaintăm în vârstă, inimile devin tot mai slabe și pulsul maxim suportat scade, motiv pentru care nu mai putem face același efort la 60 de ani ca la 20 de ani. Pulsul maxim mai poate fi determinat și prin exerciții fizice graduale.

Este o regulă de bază a slăbitului sănătos și a menținerii unei inimi sănătoase și „fortoase,”și
exercițiile intense nu ar trebui făcute întâmplător, ci ar trebui mereu luat pulsul și ajustat efortul fizic la acesta, pentru a obține beneficii maxime.

Pulsul se poate accelera din cauza stresului, a supărării, a deshidratării sau a epuizării. în astfel de condiții, este indicat să stai jos și să respiri adânc, pentru a reduce bătăile inimii.

Există o serie de boli care îți influențează…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.