Primul Centru Pilot de Criză pentru Situațiile de Viol şi-a deschis porțile pentru a veni în ajutorul victimelor violenței sexuale

0

Luni, 26 noiembrie, a fost inaugurat primul Centru Pilot de Criză pentru Situațiile de Viol la Spitalul Universitare de Urgență București. Ce înseamnă asta? Ei bine, în sfârșit avem un loc unde victimelor abuzului sexual li se va asigura atât examinarea medico-legală și medicală, cât și asistență post-traumatică și consiliere de specialitate. Programul pilot a fost înființat de Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse dintre Femei şi Bărbaţi (ANES) în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Primăria sectorului 5, Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” şi Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Graţiela Drăghici, reprezentantul Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, a declarat că „Proiectul de astăzi se înscrie ca preambul în linia unui obiectiv major pe care-l avem prevăzut în programul de guvernare şi care vizează activarea mecanismului financiar norvegian prin care vom replica la nivel naţional alte 10 centre de criză pentru situaţii de viol. Aceste centre urmăresc de fapt o schimbare de paradigmă în privinţa managementului integrat în legătură cu victimele situaţiei de viol şi încercăm, astfel, să facilităm traseul victimei situaţiei de viol care se prezintă la camera de gardă”.

Putem trece acest Centru Pilot de Criză pentru Situațiile de Viol pe lista de victorii în ceea ce privește progresul înspre o societate mai educată, mai civilizată și mai sigură. România se situează mereu pe locurile fruntașe când vine vorba de violență și abuz împotriva femeilor, iar faptul că se fac astfel de demersuri și inițiative ne face să ne gândim că, într-o zi, această țară nu va mai fi una în care să-ți fie frică să ieși pe stradă ca femeie.

„Cele mai multe…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.