Florile ne coloreaza casa si gradina si ne fac viata mai frumoasa

0

De ce sunt florile atat de iubite si de apreciate? Inca din cele mai vechi timpuri, natura a fost aproape de civilizatiile umane si a decorat imperii, gradini regale sau case boieresti. Se spune ca fiecare floare in parte are o semnificatie anume, transmite un mesaj propriu. Limbajul florilor (floriografie) este o poveste veche. Inca din Antichitate sunt cunoscute referiri legate de semnificatia florilor, dar cele mai multe informatii despre mesajul pe care il transmit acestea au aparut in Europa, chiar odata cu primele tratate scrise pe acest subiect, in secolul XIX. De atunci si pana in prezent, floriografia a cunoscut o evolutie impresionanta si este intens studiata de catre floristi sau pasionatii de gradinarit.

In prezent, florile sunt ‘’venerate’’ in lumea intreaga, mai mult sau mai putin. Olanda, de exemplu, este cunoscuta pentru industria uriasa pe care a construit-o prin cultivarea lalelei https://tettu.ro/cultivarea-lalelei-conditii-necesare-ingrijire-daunatori/ (Olanda este cunoscuta si ca tara lalelelor). In tara nostra supravietuiesc si se dezvolta armonios aproximativ 10 specii de lalea, care impresioneaza prin forma si colorit: Darwin Blue Aimable, Angelique, Mix, Roulette, Black Parrot, Estella Rijnveld, Red Riding Hood, Ballade, Triumph Gavota si Triumph Shirley. Bulbii de lalea se planteaza in perioada octombrie / noiembrie, sub razele soarelui si ferite de vant, iar in primavara vor incepe sa infloreasca.

Daca stai la bloc, nu iti face griji – iata o lista cu 10 plante de apartament https://tettu.ro/plante-de-apartament-care-nu-necesita-multa-ingrijire/ pe care le poti cultiva chiar si pe balcon:

  • Suculentele acumuleaza si retin apa, pentru a putea supravietui conditiilor climatice aride din locurile originare. Sunt ideale pentru apartament, deoarece nu sunt pretentioase (atat ca au nevoie de pamant bine drenat).
  • Ficusii prefera lumina indirecta sau filtrata, in rest nu au pretentii. Sunt perfecti pentru apartament, pentru ca prefera temperaturi constante, care sa nu depaseasca (de regula) de 21 grade Celsius.
  • Limba soacrei este o planta cu frunze lungi, rigide si verticale, de un verde inchis, care este, de asemenea, foarte usor de crescut in apartament. Pe piata puteti gasi varietati atat cu frunze simpla, cat si variegate.
  • Aspidistra elatior creste de minune in conditii vitrege, astfel incat poate fi amplasata si in baie, unde e lumina redusa. Din primavara pana la toamna, Aspidistra poate fi amplasata intr-un loc protejat in gradina sau pe balcon.
  • Kalanchoe este o planta cu flori gingase, in culori intense. Nu necesita lumina puternica sau durabila, ci este suficient daca primeste una sau doua ore de soare direct vara, pentru a se dezvolta armonios.
  • Beaucarnea recurvate este un mini palmier si este capabila sa supravietuiasca cu putina apa, dar reactioneaza cel mai bine daca este udata, deoarece creste foarte lent oricum si merita ajutata.
  • Orhideea Phalaenopsis se afla in topul preferintelor pentru iubitorii de plante de apartament, in principal datorita florilor care sunt foarte decorative si viu colorate. Udarea este necesara la o saptamana sau chiar 10 zile vara si mai rar iarna.
  • Zamioculcas zamiifolia creste bine in conditii de iluminare scazuta si cu cantitati moderate de apa. Planta are tulpini cu multe frunze de tip carnos.
  • Dracena este si ea o planta destul de populara, care necesita mai putina apa decat majoritatea plantelor din interior.
  • In final, crinii pacii prefera lumina partiala si pot tolera lumini fluorescente. De fapt, unii prospera in camere fara ferestre.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.