Designeri romani de bijuterie contemporana expusi la sediul ONU din New York

0

 Proiectul se desfășoară în contextul Comemorării a 100 ani de la încheierea Primului Război Mondial și sărbătoririi Centenarului României și este organizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană în colaborare cu Misiunea Permanentă a României la ONU, fiind finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și cu sprijinul Simplu.MakerShop și Montblanc România.

Ce anume leagă bijuteria contemporană de noțiunile de război și conflict?

Cum pot artiștii și designerii de bijuterie contemporană să adreseze întrebări despre contextul social și istoric, despre pace și dialog și cum își pot revendica un rol activ pentru o lume mai bună?

Într-un an care marchează pentru toate țările lumii comemorarea a 100 ani de la încheierea unuia dintre cele mai atroce evenimente din istorie – Primul Război Mondial, toate formele de exprimare artistică par să se reunească într-un discurs comun. Filmul, teatrul, literatura, pictura, sculptura, fotografia, își exersează potențialul de a comunica povești și de a transmite emoții din trecut. Bijuteria contemporană se alătura cu propriul demers, unul poate mai personal și mai intim decat celelalte forme vizuale. Prin actul creării și al purtării, bijuteria își exprimă valoarea instrinsecă printr-un dialog permantent între artist și purtător, în care povestea se modifică și evoluează permanent.

Camera Lucida a pornit în 2017 ca o provocare pentru artiști din toată lumea să lucreze împreună și să utilizeze bijuteria contemporană ca un mediu de exprimare artistică și de analiză intersubiectivă asupra Primului Război Mondial. Artiști români și internaționali din peste 10 țări (printre care SUA, Franța, Italia, Spania, Costa Rica, Mexic, Finlanda și Coreea de Sud) au răspuns…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.