Cum să te automotivezi, să mănânci sănătos?

0

Există vreo legătură între zahăr, făinoase, produse procesate și un ten mai ridat, un păr casant, dinți degradați sau incapacitatea de a face chiar și plimbări de zece minute, fără să gâfâi?

Nu numai că există o legătură între ele, ba mai mult, felul în care arătăm și ne simțim este determinat direct de ceea ce mâncăm. Și, de multe ori, de ceea ce NU mâncăm.

Alimentele pe care le consumăm pot fie să ne hrănească celulele, să ne înfrumusețeze și să ne vitalizeze, fie să ne îmbătrânească prematur, să ne urâțească și să ne fure din energie.

Din ce în ce mai mulți tineri au semne specifice de îmbătrânire prematură și boli cu care altădată nu se confruntau decât cei vârstnici. Tot mai mulți tineri mor la vârste la care încă nici n-au început bine să trăiască, să guste viața cu adevărat.

Și atunci, nu merită să faci un sacrificiu, să nu mănânci produsele rafinate care îți plac, ci doar alimente sănătoase, care îți fac bine?

Vestea bună este că, o dată ce ți-ai ”antrenat” papilele gustative să le placă alimentele sănătoase, nu se mai pune problema să faci sacrificii culinare, pentru că deja ai noi obiceiuri alimentare sănătoase și știi ce tehnici să folosești, ca să nu mai VREI să mănânci prostii.

Dacă ești interesat să știi cum să-ți formezi obiceiuri alimentare sănătoase și să nu mai cazi pradă diferitelor tentații culinare nocive, atunci îți propun următorul exercițiu:

Imaginează-ți că te trezești într-o dimineață și ți-e greu până și să te dai jos din pat, că te dor toate încheieturile și începi să gâfâi chiar și când trebuie să faci cinci metrii, până la toaletă.

Intri în baie și te privești în oglindă. Te uiți lung la tine, de parcă te-ai vedea pentru prima oară.

Vezi ridurile tot mai pronunțate, petele de pe față, părul din ce în ce mai cărunt, casant. Apoi observi, cu stupoare,…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.