Cum să menții ordinea și curățenia fără prea mult efort?

0

          Ai adesea senzația că, deși faci mereu curat în casă și respecți o rutină de organizare cât de cât eficientă, spațiul pare să se aglomereze din nou într-un timp foarte scurt?

Munca zilnică și programul aglomerat pot face ca menținerea curățeniei în casă să pară o sarcină aproape imposibil de gestionat. Și atunci, probabil că apare fireasca întrebare: cum poți să îți organizezi timpul și eforturile astfel încât să ai mereu un mediu curat și plăcut în cel mai confortabil loc din lume.

 

 Îți venim în ajutor cu câteva tipsuri simple și eficiente pentru a face curățenie ușor și rapid în locuința ta de fiecare dată și pentru ca tu să poți ajunge rapid la obiectele de care ai nevoie.

 

      Planifică totul în detaliu și organizează

Stabilește o rutină de curățenie și împarte sarcinile cu familia în funcție de priorități. Un plan bine pus la punct te va ajuta să gestionezi mai eficient timpul dedicat curățeniei. Începe cu cele mai importante: aranjarea patului, spălarea vaselor, a hainelor etc.

 

       Ai pregătit echipamentul potrivit?

Asigură-te că ai la îndemână toate instrumentele și produsele necesare pentru curățat. Acest lucru te va ajuta să eviți întreruperile frecvente în timpul procesului de curățenie. Creează o listă cu produsele de care ai nevoie și mergi la cumpărături.

Nu uita să adaugi pe listă produsele de curățenie ale brandului italienesc Chante Clair, recunoscute pentru rezultatele foarte bune obținute și pe care le poți comanda online din magazinul cu produse italiene, Supermercato, sau din magazinele fizice din țară.

 

 Organizare constantă

Păstrează spațiul ordonat și elimină obiectele sau lucrurile inutile care pot să contribuie la aglomerarea și dezordinea din casă.

 

        Prioritizează zonele cheie

Focalizează-te pe zonele cu trafic intens sau cele mai des folosite, cum ar fi bucătăria și livingul. Asigură-te că aceste spații sunt întotdeauna curate și ordonate.

 

        Curățenie în timpul ce aștepți să fie gata mâncarea

Folosește timpul în care aștepți să fie gata mâncarea sau să se termine programul de spălare al mașinii de spălat, pentru a face mici lucrări de curățenie, cum ar fi ștersul prafului, ștergerea meselor, strângerea jucăriilor celor mici.

 

  Folosește produse eficiente

Alege produse de curățat eficiente care să îți faciliteze munca. În plus, alege produse care să fie prietenoase cu mediul înconjurător, cu un număr foarte mic spre deloc, de substanțe chimice periculoase.

 

Curățenie imediat după duș

Fă-ți obiceiul să cureți și să dezinfectezi suprafețele din baie imediat după duș. Aburul va ajuta substanțele de curățat să acționeze mai eficient.

 

    Folosește cât mai multe spații pentru depozitare

Folosește coșuri, sertare sau cutii de depozitare pentru a-ți organiza lucrurile. Un sistem de depozitare bine pus la punct te va ajuta să reduci dezordinea. În plus, spațiul nu va mai arăta aglomerat.

 

   Înlocuiește obiceiurile neproductive

Înlocuiește obiceiurile care duc la dezordine cu altele care să promoveze ordinea și curățenia. De exemplu, pune-ți la loc hainele și încălțămintea, imediat după ce le-ai folosit.

 

        Implică întreaga familie

Implică membrii familiei în activitățile de curățenie și împarte responsabilitățile. Astfel, veți putea să lucrați împreună pentru a menține casa curată și ordonată. Și când spunem membrii familiei, ne referim la partener și la cei mici. Responsabilizarea celor mici prin a le da sarcini de realizat în funcție de vârsta lor, îi va ajuta să-și formeze un obicei din asta, ceea ce îi va ajuta în viața de adult.

 

Aplică aceste sfaturi în rutina ta de curățenie și vei avea mereu un mediu plăcut și primitor în locuința ta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.