Cum sa alegem bijuteriile de aur

0

Achizitionarea unei bijuterii din aur, indiferent daca facem asta prin intermediul unui magazin online sau de facto, ofera intotdeauna un sentiment special si necesita, de asemenea, o atentie speciala. In general, se crede ca bijuteriile din aur nu sunt foarte accesibile, dar in realitate astazi exista multe oportunitati, in special in comertul electronic, atat timp cat puteti analiza daca o piesa merita pretul cerut si daca aveti incredere in vanzator.

 Ce caracteristici trebuie sa aiba o bijuterie din aur?

Nu trebuie neaparat sa fiti un expert, dar trebuie sa puteti alege bijuteriile din aur, pentru a intelege daca ceea ce cumparati are de fapt valoare. Deci, cum sa determinati daca obiectul din aur, fie ca vorbim despre lantisoare din aur, inelele, cerceii, bratari sau orice altceva doriti sa cumparati este intr-adevar obiectul dorintelor voastre?

In primul rand, trebuie sa stiti care sunt tipurile de aur pe piata. Astfel, aurul este definit ca alb daca este compus din 75% aur pur si 25% din argint, nichel sau paladiu, apoi aurul verde este compus din 75% aur, 12,5% argint si 12 , 5% cupru. Aurul rosu, care a fost folosit mai ales pentru bijuteriile cu patina, este format din 75% aur, 20,5% cupru si 4,5% argint. In sfarsit, aurul galben, cel considerat de toti drept cel mai comun pentru bijuterii, este compus din 75% aur, 13% cupru si 12% argint. Apoi exista o alta varianta, aurul roz care este compus din 75% aur, 19% cupru si 6% argint.

Pretul aurului, si prin urmare al bijuteriilor realizate din aur este calculat la gram si puritatea sa este masurata in carate. Aurul pur 100% valoreaza 24 de carate, puritatea de 75%, valoreaza 18 carate si asa mai departe. Cel de 18 si 14 carate este cel mai utilizat in crearea de bijuterii si preturile sunt  mult mai accesibile.

Cum ne dam seama daca ceea ce detinem este de fapt un aur real, oricare ar fi caratele?

Exista mai multe teste la care pot fi supuse obiectele din aur. Primul este pur vizual, deoarece in majoritatea cazurilor exista un marcaj, in care este indicat puritatea exprimata in carate si, prin urmare, o bijuterie este considerata din aur, daca are inscrise pe ea cel putin 10 carate. Marcajul poate fi vazut cu ochiul liber sau cu o lupa.

Exista insa un alt test vizual pentru a verifica daca este aur real si se obtine verificand daca exista o diferenta de culoare evidenta asupra obiectului. Prin urmare, este esential sa verificati culoarea suprafetei in zonele cele mai expuse la frecare, cele din jurul marginilor, deoarece este usor de observat daca obiectul este doar suflat cu aur sau este aur solid. Acest lucru se va observa in special la pandantive din aur, inele sau bratari, care au mai mult contact cu pielea.

Cum sa procedati la achizitionarea online a unei bijuterii din aur?

Daca verificarile vizuale si tactile sunt o modalitate buna de a cumpara o bijuterie din aur, fara a fi pacalit, exista si alte criterii, mai ales daca facem cumparaturi online.

In primul rand, trebuie sa fiti siguri de fiabilitatea magazinului, preferand, prin urmare, site-urile de comert electronic cunoscute si certificate, precum aursiargintaec.ro.

Site-urile oficiale sunt, de asemenea, de incredere si in ceea ce priveste asistenta si garantia atat pentru produsul achizitionat, cat si pentru transport. De fapt, fiecare bijuterie din aur trebuie sa fie intotdeauna insotita de certificatul de garantie care atesta caracteristicile sale.

Alegeti bine cand cumparati o bijuterie de aur pentru ca acesta va fi pentru totdeauna!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.