Cum îți poți face relația să funcționeze, conform științei

0

Din fericire, studiile arată că există câteva lucruri pe care le poți face pentru a păstra vie conexiunea dintre voi pentru un timp îndelungat. Partea bună este că sunt ușor de făcut.

Timp de mulți ani, studiile au încercat să găsească cheia pentru o relație de success. Richard Matzkin, expert în relații și autor, consideră că cel mai important lucru este să fii mereu iubitoare cu partenerul tău. Trebuie în primul rând să te comporți așa cum ai vrea să se comporte și partenerul tău. „Oferă-i dragostea pe care vrei să o primești și tu”, spune Matzkin. De exemplu, dacă vrei ca partenerul tău să fie afectuos, generos, onest și iubitor, așa ar trebui să fii și tu așa cu el.

Iată câteva moduri în care îți poți menține conexiunea într-o relație, conform științei și experților.

1.Fii recunoscătoare

A-ți arăta recunoștința este unul din cele mai ușoare moduri de a-ți face partenerul să se simtă iubit. Un studiu din 2015 publicat în Personal Relationships a descoperit că a spune „mulțumesc” poate ajuta mult într-o relație. Cuplurile care au descoperit mici moduri de a-și arăta aprecierea unul față de celălalt în fiecare zi trec mai ușor de problemele de zi cu zi. Fă-ți partenerul conștient de faptul că îi apreciezi personalitatea și compania. Cu toții vrem să fim apreciați. Aprecierea îl poate face pe partener să își dorească să facă mai multe lucruri pentru tine și pentru relația voastră.

2.Arată afecțiunea pe care i-o porți

Nu este greu să te asiguri că iubirea dintre tine si partener va rămâne asa. Păstrează totul simplu. De fapt, studille psihologului John Gottman au descoperit că relațiile care durează sunt cele construite pe amabilitate și generozitate. Cuplurile fericite sunt generoase cu timpul și atenția lor și își arată afecțiunea prin…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.