Cresterea puilor de gaina este o idee de afacere rentabila

0

Avand in vedere ca, consumul de carne de pui este in continua crestere, deschiderea unei afaceri care sa presupuna cresterea puilor de gaina este o idee de afaceri rentabila. Cel putin in teorie. Pentru ca aceasta idee de afacere sa fie rentabila si in practica este nevoie de foarte multa perseverenta, implicare, luarea celor mai bune decizii si o documentare cat mai aprofundata cu privire la modul in care trebuie crescuti puii de gaina, asta mai ales in cazul in care sunt pui o zi. Cresterea puilor de gaina nu este o activitate foarte complicata sau complexa insa, necesita foarte multa atentie, rabdare si respectarea anumitor pasi, cativa dintre acestia fiind prezentati in continuarea acestui articol.

Cateva dintre cele mai importante ponturi care trebuie respectate pentru a putea creste pui de gaina in cele mai bune conditii

Pentru ca afacerea sa fie cat mai rentabila este necesar ca puii de gaina sa creasca cat mai repede si fara ca acestia sa aiba probleme de sanatate. Asigurarea unui mediu prielnic dezvoltarii puilor de gaina este una dintre conditiile care trebuie bifate de catre toti cei care doresc sa se ocupa de cresterea puilor de gaina. Pentru ca acest proces sa se desfasoare cat mai repede si fara a intampina evenimente nefericite trebuie avut in vedere urmatoarele detalii:

  1. Caldura din locatia unde sunt tinuti puii de gaina. Atunci cand acestia sunt foarte mici este necesar ca temperatura aerului sa fie de aproximativ 32 grade Celsius. Indeplinirea acestei conditii face ca puii de gaina sa creasca sanatosi, detaliu foarte important mai ales atunci cand doresti sa scoti profit de pe urma puilor de gaina. Aceasta temperatura nu trebuie mentinuta pe toata perioada cresterii puilor de gaina ci doar in prima luna de zile. Dupa aceasta perioada de timp temperatura aerului trebuie sa fie in jurul valorii de 20 grade Celsius.
  2. Pentru ca puii de gaina sa creasca cat mai repede este necesar ca acestia sa manance cat mai des. Acest lucru nu este posibil in cazul in care puii de gaina nu au parte de un nivel de luminozitate ridicat. Aceasta conditie poate fi rezolvata cu ajutorul luminii artificiale. Puii de gaina au nevoie de perioade lungi de lumina motiv pentru care este necesara apelarea la lumina artificiala. Aceasta poate avea dublu rol: poate fi utilizata atat pentru a ilumina incaperea in care sunt tinuti puii de gaina dar, poate fi utilizata si pe post de sursa de caldura.
  3. Hranirea puilor de gaina. In primele saptamani de viata, puii de gaina sunt foarte sensibili din toate punctele de vedere inclusiv din punct de vedere a modului in care acestia trebuie hraniti. Pentru ca puii sa se poata dezvolta cat mai armonios este necesar ca hrana oferita acestora sa fie achizitionat dintr-un magazin de specialitate cum ar fi de exemplu agri.shop.
  4. Tratamentele necesare. In primele zile de viata puii de gaina sunt foarte sensibili din punct de vedere a starii de sanatate. Pentru ca acestia sa nu se imbolnaveasca sau, mai rau, sa nu moara din cauza microbilor sau virusilor cu care intra in contact, este necesar ca puilor de gaina sa le fie administrate anumite tratamente. Acestea trebuie sa fie administrate doar de catre medicul veterinar.

Concluzii

Cresterea puilor de gaina este una dintre cele mai populare activitati, in special in mediul rural. Pentru ca aceasta activitate sa fie transformata intr-o afacere este necesar printre altele si respectarea anumitor cerinte, cateva dintre cele mai importante fiind prezentate in cadrul acestui articol.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.