Corina Chiriac era, în urmă cu 40 de ani, vedeta primului show TV color din România!

0

„Eu sunt Corina”, spectacol în regia regretatului Tudor Vornicu, a fost momentul care a adus culoare în casele românilor. Era anul 1979 și televiziunea emitea alb-negru.

Tudor Vornicu

În același ani, la Festivalul Internațional al filmelor de televiziune de la Montreux, Elveția, emisiunea de 60 de minute obține premiul special al juriului.

9 ani mai târziu, lucrurile luau o altă întorsătură, moment care părea că va pune capăt carierei de succes a cântăreței.

Pe 1 octombrie 1988, Corina pleacă în turneu în S.U.A., la invitația Societății „Viitorul Român”, alături de Maria Ciobanu, Florin Piersic și Dumitru Fărcaș. Cântăreața primește contract de colaborare permanentă la Televiziunea din Eureka – California și se stabilește în Los Angeles. „Mă săturasem de comunism și nu mai vedeam lumina de la capătul tunelului”, avea să declare cântăreața după ani.

Revenire și relansare

La data de 10 august 1994, după o absență de 6 ani, Corina Chiriac revine în România, unde apare pe micile ecrane, în următorii ani, ca realizatoare, moderatoare sau ca invitată a unei vaste serii de emisiuni.

Aparițiile sale muzicale nu au încetat. Dimpotrivă, Corina Chiriac lansează zeci de melodii și apar albumele Serenadă pentru Carul Mare (2002), dar și celebra piesă, care…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.