Cele mai bune locuri de munca din Hunedoara!

0

Romania este in perioada de aur a locurilor de munca, iar asta se datoreaza multor romani intorsi in tara. care vor sa puna afaceri in functiune. De asemenea, multe locuri de munca disponibile se datoreaza si corporatiilor care si-au mutat birourile in Romania. Multe locuri de munca Hunedoara asteapta candidatii sa faca primul pas si sa trimita un CV catre angajator. Cele mai multe joburi in ziua de astazi vizeaza sa vina in ajutorul studentilor care au nevoie de un job, fie part time sau full time.

Care sunt cele mai cautate joburi de catre studenti?

– Operator call-center;
– Promoter;
-Baby sitter;
– Dog sitter;
– Vanzatoare.

Acestea sunt cele mai accesibile joburi pentru studenti, insa piata se adreseaza si persoanelor mature care au trecut deja prin a doua sau a treia experienta de munca. Astfel de joburi cauta:

-Soferi categoria B, C, E;
-Curieri;
-Bucatari;
-Ospatari;
-Doctori;
-Instalatori;
-Tehnicieni echipamente;
-Frizer/ coafeza;
-Personal intretinere.

Astea sunt cateva categorii unde candidatii pot sa isi gasesca jobul de vis.

Platformele online ofera cele mai bune cariere, iar cei care vor sa caute joburi Iasi au o sansa buna de a-si oferi un start bun pentru o cariera de viitor.

Ce trebuie sa contina un curriculum?

Experienta profesionala este factorul decisiv in procesul de recrutare si selectie a candidatilor. Astfel ca este recomandat sa mentionezi in CV-ul tau doar experienta care este relevanta sau in relatie cu jobul pentru care vrei sa aplici si sa folosesti cuvinte-cheie ce se regasesc si in anuntul jobului, pentru a atrage atentia recruiterului.

Evita sa dai copy-paste din fisa postului si incearca sa redai fiecare responsabilitate suficient de specific si sugestiv pentru a evidentia abilitatile si expertiza ta in domeniu.

Pentru ca acum, in cele mai multe cazuri trimitem CV-uri online, specialistii recomanda ca in CV-ul tau sa existe un link catre profilul profesional de pe LinkedIn. Iar daca studiezi intr-un domeniu creativ, poate avea si un link catre portofoliul sau blog-ul/site-ul cu lucrarile tale, mai ales cand ceilalti te apreciaza pentru talent.

Este indicat sa mentionezi din start ce cauti si ce tinte ai. Specialistii te incurajeaza sa spui concret si clar ce internship sau job iti doresti si sa nu lasi angajatorul sa ghiceasca. In plus, asa il convingi ca stii ce vrei si ca esti persoana cu siguranta de sine care stie clar ce isi doreste de la viata profesionala.

Un CV bun scoate in evidenta punctele tale tari, care te vand din prima angajatorului. Daca nu ai experienta, angajatorul va cauta direct in CV ce te face desosebit pentru postul la care ai aplicat. Aici poti sa mentionezi cursuri relevante, activitati de leadership in liceu sau facultate, in ONG-ul din care faci parte sau in proiectele atragatoare in care ti-ai expus imaginatia.

Fie ca ai terminat liceul sau facultatea, este indicat sa mentionezi reusitele care te-au scos in fata tuturor in timpul anilor de studiu. Daca ai fost sef/a de promotie, ai fost premiat/a la diferite concursuri sau olimpiade sau ai avut bursa de studiu sau de performanta, este timpul sa le spui si angajatorilor. Fii sigur ca vor aprecia ca ai fost implicat si te-ai zbatut si in afara orelor de curs din programa.

Folosind aceste informatii in CV-ul tau, cu siguranta vei avea succes in a gasi un job care sa iti placa!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.