Ce sunt dermatocosmeticele si pentru ce le folosim

0

Cu siguranta, macar odata in viata, am auzit pe cineva vorbind sau chiar am folosit produse dermatocosmetice. Ne gadim ca sunt, desigur, acele produse care ne ajuta sa ne mentinem frumusetea, si este adevarat. Insa, dermatocosmeticele reprezinta mult mai mult. Ele nu ofera doar frumusete, ci si sanatatea celui mai mare organ al omului: pielea!

 

Dupa o vizita la medicul dermatolog, in cazul unei probleme legate de piele (pe fata, scalp etc.), vi se recomanda o serie de tablete sau creme dermatocosmetice, care pot fi folosite pentru a imbunatati sau chiar a rezolva complet problema pielii.

 

Un produs cosmetic este o substanta diferita de medicamente, destinat pentru a fi aplicat pe suprafata externa a corpului uman, cu scopul exclusiv sau prevalent de curatare, parfumare, modificare a aspectului, corectare a mirosurilor corpului. Prin urmare, nu are o activitate farmacologica sau terapeutica.

 

Insa, unele produse cosmetice particulare, pe care le numim „dermatocosmetice”, au unele proprietati particulare in comparatie cu produsele cosmetice „comune”. O crema hidratanta pentru pielea atopica sau pentru persoanele care sufera de alergii de contact este o crema ale carei ingrediente au fost studiate si formulate pentru a satisface aceste nevoi particulare.

 

Aceste creme speciale (sau sampoane, sau seruri, sau geluri) inainte de a ajunge pe rafturile farmaciilor, au suferit o serie infinita de verificari, teste atat in ​​laborator, cat si pe piele, realizate de specialisti cosmetologi, biologi si farmacisti. In formularea acestor produse se acorda o atentie speciala tocmai faptului ca sunt adresate anumitor tipuri de piele.

 

Aceste creme sunt, de exemplu, fara nichel sau fara conservanti, sau contin parfumuri particulare care nu sunt responsabile de alergii sau nu le contin deloc. Un exemplu? Sa ne gandim la protectia solara cu factori de protectie mari si foarte mari. Studiile stiintifice au aratat ca cei care utilizeaza fotoprotectori cu un factor de protectie solara foarte mare (50+) au un risc mai mic de a dezvolta melanom.

 

Dermatocosmeticele sunt considerate produse de mijloc intre produsele cosmetice si medicamente.

 

Pielea fiind un organ viu, inseamna ca aceste cosmetice interactioneaza cu procesele fiziologice normale ale pielii. Prin urmare, este posibil ca substantele continute intr-un produs cosmetic sa fie absorbite prin piele si chiar pot produce efecte asupra altor organe.

Acest mecanism este definit din punct de vedere tehnic ca absorbtie percutana.

 

De aceea, produsele cosmetice  si dermatocosmetice produse si comercializate in Europa trebuie sa fie, prin natura lor, sigure, deoarece nu trebuie sa aduca prejudicii sanatatii umane, daca sunt aplicate in conditii normale de utilizare.

 

Este intotdeauna datoria dermatologului sa indice si sa prescrie produsul potrivit, oferind cat mai multe sfaturi posibile, nu numai pe baza bolii, dar, mai ales, pe baza nevoilor specifice ale persoanei. De asemenea, cititi bine prospectul unei creme, normale sau dermatocosmetice, inainte de a o achizitiona. Daca nu ati ajuns la medic sau nu stiti prea multe despre ingredientele prezente pe prospect, farmacistul va poate oferi intotdeauna indicatii.

 

In orice caz, dermatocosmeticele sunt o solutie excelenta atunci cand pielea noastra are de suferit. In functie de caz, acestea, impreuna cu o medicatie corespunzatoare, va pot reda atat frumusetea pielii, cat si sanatatea acesteia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.