Ce sport poți practica în perioada sarcinii?

0

Ești însărcinată? O veste minunată! Asta nu înseamnă însă că vei deveni brusc inactivă. Este foarte important, chiar primordial să te menții în formă în această perioadă practicând o activitate sportivă mai blândă. Dacă nu ești sportivă, sarcina nu este cea mai bună perioadă pentru a începe să depui efort fizic… Orice ar fi, totul depinde de sportul pe care dorești să îl practici, de starea ta de sănătate și de modul în care practici activitatea.

Ce sport poți practica? Pentru o femeie care a știut să își mențină forma fizică pe perioada celor 9 luni de sarcină, momentul nașterii va fi foarte ușor și se va derula în cele mai bune condiții.

În primul trimestru de sarcină, poți practica aproape toate tipurile de sporturi. Totul ține de cât de prudentă și de înțeleaptă ești în ceea ce faci. Dacă nu ești obișnuită să faci sport, optează pentru o activitate foarte blândă cum ar fi mersul pe jos sau înotul.

Dacă ești o adevărată sportivă, îți poți continua activitatea, rămânând foarte prudentă. Trebuie să știi care îți sunt limitele fizice.

Pentru a practica o activitate fizică, trebuie să te asiguri de următoarele condiții:

–          activitatea nu este periculoasă;
–          nu este violentă;
–          riscurile de cădere sunt nule;
–          medicul și-a dat acordul.

Lista sporturilor recomandate pe perioada sarcinii.

În al doilea și al treilea trimestru de sarcină trebuie să fii cât mai prudentă și să optezi pentru o activitate blândă.

Mersul pe jos. Iată activitatea ideală pentru femeia însărcinată. Un sport accesibil tuturor și care oferă numeroase beneficii. Îl poți practica pe toată perioada sarcinii fără probleme. Acesta va favoriza circulația sanguină – care este cel mai adesea perturbată în perioada sarcinii și este foarte bun…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.