Care-i faza cu dieta fara gluten ?

0

Mai nou glutenul este tot ceea ce poate fi mai rau intr-o dieta, cu alte cuvinte cel mai blamat ingredient dintre toate. Scuze, v-am speriat ? Tot ce este posibil !

Se pare ca vanzarile in ceea ce priveste produsele fara gluten nu doar ca s-au dublat, ci mai mult de atat s-au triplat in ultimii 5 ani la nivel global si asta nu e doar atat. Aparent acest trend nu prea da semne ca ar vrea sa se opreasca prea curand.

Ce este glutenul ?

Glutenul este un compus proteic ce da forma granelor, atfel spus este cel care se asigura ca painea se umfla si se aereaza perfect pe interior. La fel de adevarat este si faptul ca multi oameni au intoleranta la gluten, respectiv cei care sufera de boala celiaca, astfel incat sistemul imunitar ataca intestinal subtire in mod violent atunci cand se consuma gluten. La fel de interzis este si in cazul celor are au alergii la cereale. Insa procentul acestora este extreme de mic, doar 0,1% din populatia tarilor sufera de o alergie la cereale, dar nu este un motiv intemeiat pentru a explica entuziasmul de a interzice glutenul in cazul dietelor, de exemplu.

Pe langa sensibilitate sau intoleranta, un alt motiv pentru care multe persoana aleg sa tina diete fara gluten este speranta vie, ca acest lucru ii va ajuta sa slabeasca. Oarecum suprinzator, stiinta spune ca aceste diete nu te ajuta sub nicio forma sa slabesti ci mai mult de atat determina cresterea in greutate.

Ei bine, cu toate acestea putem spune cu mana pe inima ca dieta fara gluten este pur si simplu UN MIT. Asadar, poate v-am convins si pe dumneavoastra sa lasati glutenul, saracul, in pace, pentru ca nu este atat de nociv precum spun gurile rele.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.