Care este echipamentul de iarnă necesar pentru snowmobil

0

Dacă vrei să completezi meniul Sărbătorilor de Iarnă cu o doză de adrenalină, o tură cu snowmobilul este ingredientul perfect pentru vacanța de sfârșit de an. În primul și-n primul rând, ai nevoie e zăpada, dar nu trebuie să-ți faci griji în această privință, pentru că vei găsi din belșug în stațiunile de la munte. Dacă de zăpadă se ocupă natura, tu ar trebui să te preocupi pentru a-ți procura echipamentul adecvat, pentru că ai nevoie niște accesorii  speciale. Rolul acestora acesta de a te proteja în egală măsură de frig, de umezeală, dar și de șocul unor lovituri puternice în caz de accident. Echipamentele de iarnă pentru snowmobil de la Motoboom îți oferă toată protecția necesară, iar în cele ce urmează îți arătăm care sunt piesele care le compun.

 

Cagulă

Acest accesoriu are rolul de a-ți proteja fața, capul și gâtul de vânt. zăpadă și temperaturile scăzute, care se resimt la valori și mai mici când gonești cu snowmobilul pe zăpadă. Poate fi confecționată din neopren sau din alte materiale moi și plăcute la atingere. Acestea trebuie să fie călduroase și să se usuce ușor, pentru a nu reține transpirația.

În lipsa unei cagule, te poți proteja cu o mască anti vânt, care să-ți acopere nasul, gura și gâtul, și o căciulă din aceleași materiale menționate mai sus.

 

Cască de protecție

Peste cagulă trebuie să porți neapărat o cască de protecție, care te va proteja de lovituri puternice la nivelul capului. Când gonești cu snowmobilul există riscul de a te lovi de crengi sau de a te răsturna și a suferi traumatisme severe la nivelul capului. Pentru a-și îndeplini rolul, casca trebuie să fie bine fixată de cap, pentru ca altfel poate să zboare în urma unui șoc puternic.

 

Ochelari de protecție

Un astfel de accesoriu îți protejează ochii în condiții de viscol și vânt puternic, îmbunătățind totodată vizibilitatea când ești orbit de albul zăpezii. Este de preferat să alegi un model cu lentile tratate special împotriva aburirii, dar și cu un sistem de protecție împotriva frigului.

 

Mănuși

Nu este foarte plăcut să ții mâinile pe ghidon la temperaturi scăzute, așa că ai nevoie și de o pereche de mănuși pentru o tură cu snowmobilul. Și acestea au un dublu rol, primul fiind acela de a nu-ți lăsa mâinile să înghețe, iar cel de-al doilea de a le proteja de lovituri. De aceea, trebuie să fie confecționate din materiale speciale, impermeabile, respirabile, călduroase și rezistente,

 

Bocanci impermeabili

Și încălțămintea este foarte importantă, deși mulți nu iau in considerare foarte serios acest aspect. Ai nevoie de o pereche de bocanci impermeabili și călduroși, care să nu lase să-ți înghețe picioarele în timpul turelor lungi, la temperaturi sub zero grade. De asemenea, talpa trebuie să aibă o aderență foarte bună pe gheață și zăpadă bătătorită, pentru a te putea ține pe picioare când cobori de pe snowmobil.

 

Costum cu două straturi

Există costume speciale pentru pasionații de snowmobil și îți recomandăm un astfel de accesoriu, în loc să improvizezi un echipament adecvat. Costumul  trebuie să aibă două straturi pentru a-ți asigura confortul termic. Primul strat este o căptușeală termică, din plasă extensibilă sau alte materiale specifice, în timp ce stratul exterior este realizat dintr-un material ușor, impermeabil. În zona coatelor și genunchilor trebuie să aibă armături de protecție, manșetele și talia trebuie să fie reglabile iar la exterior trebuie să aibă aplicate inserții reflectorizante.

Alternativ, te poți echipa cu o pereche de pantaloni și o jachetă, însă și aceste piese trebuie să aibă aceleași proprietăți ca și un costum dedicat.

 

Acestea sunt piesele de bază cu care trebuie să te echipezi atunci când te urci pe snowmobil, dacă vrei să te bucuri din plin de o aventură încărcată de adrenalină.  

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.