Agendă încărcată pentru februarie – Elle.ro

0

Până pe 16 februarie, la Galeria Galateca (BCU) este deschisă expoziția „De la Geneză la Revelaţie’ semnată de Maria Cioată și David Leonid Olteanu. Maria Cioată a prezentat proiectul în 2017 și la Bienala de artă de la Florența, dar asta are mai puțină importanță, veți descoperi, oricum, niște bijuterii de lucrări, în care forma creează fondul, exact ca o geneză, iar detaliile și finețea execuției, elevează ideile suport ale artistei.

1 februarie – Happy Cinema, documentarul „Salvador Dali – În căutarea imortalității’. Aproape două ore alături de Salvador Dali, și viața poate să înceapă.

3 februarie – Happy Cinema, de la Royal Opera House, transmisiunea operei „La Traviata’ de G. Verdi. Este un spectacol la superlativ. În rolul Violettei, Ermonela Jaho, excepționala soprană albaneză, regia este semnată de extraordinarul Richard Eyre, deci, nu rămân de luat decât batistele. Pentru nostalgici, set ul este un revival al producției din 1994, premieră datorită căreia soprana Angela Gheorghiu, în rolul Violettei, a devenit peste noapte cel mai vânat star internațional.

7-8 februarie – Ateneul Român, un concert special ce are printre lucrările prezentate „Concertul pentru duduk, violă şi orchestră’ de Adrian Enescu, o raritate în sălile de concerte. Dacă mai adăugăm, una din cele două simfonii scrise în cheie minoră de W.A.Mozart, „Simfonia nr. 25′ alături de superba „Simfonie fantastică’ a lui Berlioz, se conturează o seară de vis. La pupitrul Filamonicii „George Enescu’ se va afla Horia Andreescu, soliști, Cosmin Rafael Bălean-duduk, Cynthia Păuna-violă.

23-27 februarie – Ateneul Român, Conferinţele „Despre lumea în care trăim” susținute de Fundația Humanitas Aqua Forte. Moderatorul Mirela Nagâț îi va avea, pe rând, invitați pe Andrei Pleșu, Gabriel…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.