A murit Relu Gherghel, unul dintre cei mai importanți impresari ai anilor ’80

0

Născut la Sibiu, în 1939, a absolvit Facultatea de Electromecanică din Timișoara și ulterior a ajuns la București, unde a activat ca jurnalist de radio și presă scrisă, la Radio România, Tineretul Liber, Amfiteatru, Săptămâna, Libertatea și Formula As. A fost regizor și prezentator de concerte și festivaluri, fiind organizatorul celebrului Festival ECOPOP, primul eveniment de acest gen din România, în care ecologia și muzica au fost pe aceeași scenă. A organizat numeroase evenimente la Sala Polivalentă, Club A sau Sala Palatului, dar și primul concert Phoenix după întoarcerea celebrei trupe în țară.

De-a lungul timpului, nume precum Nicu Vladimir, Vali Sterian, Phoenix, Iris, Mircea Vintilă, Nicu Alifantis, Gheorghe Gheorghiu, Anda Călugăreanu, Dan Andrei Aldea, Mircea Florian sau Zoia Alecu au fost strâns legate de Aurel Gherghel. Acesta a fost de nenumărate ori prezentatorul, impresarul și prietenul lor.

Prima reacție după ce vestea trecerii în neființă a devenit publică a fost a cantautorului Gheorghe Gheorghiu. Într-un comentariu pe o pagină de socializare, artistul a precizat: „Mi-a marcat tinerețea… A avut mereu încredere în mine și mi-a îndrumat mereu pașii spre tot ce era mai bun și mai bine…! Îți mulțumesc prieten drag și mă rog să ai un drum lin spre…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.