7 obiceiuri toxice care arată un abuz emoțional în relație

0

Este esențial să îți dai seama care este cauza acestui abuz, și mai ales dacă ești victima unui abuz din partea unui membru al familiei sau al unui prieten.

Abuzul emoțional poate include critici, insulte, umilințe și jigniri din partea partenerului. De asemenea, se poate manifesta și ca un control asupra banilor tăi, asupra a ceea ce faci, unde mergi, a felului în care te îmbraci sau chiar a persoanelor cu care îți petreci timpul liber.

Primul pas ar fi faptul să recunoști că te afli în această situație, iar ulterior să accepți să mergi la un terapeut și să fii deschisă să primești ajutor, deoarece majoritatea persoanelor care se află în această situație nu vor să recunoască acest lucru. Important este să te deschizi și în fața prietenilor sau a persoanelor în care chiar ai încredere, pentru a urma pașii necesari și să închei respectiva relație.

Iată care sunt principalele obiceiuri toxice, care arată că ești abuzată emoțional de către partener:

1. Refuză să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lui

Este destul de rar în cazurile de abuz emotional ca partenerul să-și asume responsabilitatea pentru comportamentul pe care îl are. În același timp va găsi și modalități din care să reiasă că tu ești vinovată de tot ceea ce se întâmplă. Va distorsiona realitatea și mai ales adevărul, lucru care nu este deloc în regulă.

2. La început pare iubitor și protector, dar acest lucru nu va dura

Un partener abuziv știe cum să se comporte, dar mai ales cum să te impresioneze, astfel încât să pară în fața ta iubitor. Își manipulează victima prin mesaje trimise în mod constant, dar mai ales va vrea să-și petreacă timpul singur. Ceea ce la început poate fi interpretat ca fiind gelozie, va deveni destul de rapid violență, până când îți va controla viața și te va face…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.