5 categorii esențiale în pregătirea unui bagaj ideal de vacanță

0

Pregătirea bagajului pentru vacanță a fost întotdeauna o provocare pentru fiecare familie. Evident că, oricât de bine te-ai organiza, mici surprize nu întârzie să apară. Pentru ca acestea să nu-ți strice bucuria timpului liber, îți împărtășim mai jos câteva idei pentru a preîntâmpina aceste surprize și pentru a-ți organiza un bagaj cât mai complet.

 

Trebuie să recunoști că, mai mereu, ai tendința să-ți încarci valizele cu lucruri ce crezi că ar putea să-ți fie absolut necesare dar care, până la urmă, nici măcar nu le scoți din geantă. Pentru a evita acest lucru pregătește-ți o listă și încearcă să te ții de ea. Separă această listă pe categorii, pentru a te organiza cât mai eficient:

 1. Haine și încălțăminte
 2. Obiecte de igienă și cosmetice
 3. Electronice (telefoane și încărcătoare)
 4. Medicamente de prim ajutor
 5. Bani, documente de călătorie și bilete

 

Astfel, cu o organizare riguroasă, nu vei rata mai nimic.

1.  Hainele și încălțămintea

Pe lângă lenjeria intimă, pijamaua și piesele de bază precum tricourile și blugii, ar trebui ca în bagajul tău să se regăsească mai multe articole vestimentare care merg purtate de minimum două ori pe parcursul vacanței.

 

De exemplu, îți poți pune în bagaj câteva rochii de vara în culori neutre și versatile. Acestea, asortate și accesorizate sub mai multe forme, te pot scoate din multe încurcături. Încălțămintea, pe lângă faptul că trebuie să fie comodă, ar fi bine să o alegi astfel încât să o poți purta atât la fuste cât și la o pereche de pantaloni scurti. Apelând la aceste metode, îți vei ușura bagajul și îți vei crea posibilitatea de a alege mai ușor cu ce te îmbraci.

2.  Obiectele de igienă și cosmetice

Cel mai bine este ca atunci când îți pregătești trusa de cosmetice să le achiziționezi pe cele travel size, cel mai important motiv fiind economisirea spațiului din bagaje. Poți achiziționa aproape orice în aceasta variantă, inclusiv șampon uscat, demachiant, cremă de corp, pastă de dinți etc.

 

Dacă totuși vrei să iei cu tine un anumit produs pe care nu îl găsești în magazine și într-o variantă mai mică, îți recomandăm să cumperi o trusă cu recipiente goale de mărime redusă, în care să transferi cantitatea de produse de care crezi că vei avea nevoie. Alege un set de recipiente de calitate, care să se închidă bine, pentru a evita situațiile neplăcute în care te trezești cu cosmeticele vărsate prin bagaj.

3.  Electronice

În zilele noastre, telefoanele țin loc și de aparate foto și de camere de înregistrat, deși încă mai există nostalgici sau profesioniști care folosesc aparate foto digitale sau cu film. Oricum, nu uita să-ți pui în bagaje dispozitive esențiale, precum:

 • Laptopul sau tableta;
 • Încărcătoare pentru aceste device-uri;
 • Un set de căști;
 • Un adaptor de priză universal;
 • O baterie externă.

 

De asemenea, ca să poți preîntâmpina situația neplăcută de a rămâne fără baterie atunci când ai cea mai mare nevoie de el, amintește-ți să încarci telefonul chiar înaintea plecării.

4.  Medicamente de prim ajutor

Deși nimeni nu pleacă în vacanță cu gândul la boli sau accidente, este bine să avem la noi o mini trusă cu medicamente de maximă necesitate. Pe lângă acestea, putem pune în bagaje și câțiva plasturi sau bandaje, un spray dezinfectant și ace de siguranță. Acestea ne vor scoate din micile încurcături, fie ca te lovești ușor sau pur și simplu te rănește încălțămintea.

 

Dacă urmezi un tratament, medicamentele vor fi primele pe care le vei pune în bagaj. Necesare sunt și pastilele pentru stările de greață care ar putea apărea pe drum, ori migrene sau alergii, dacă este cazul.

5.  Bani, documente și bilete

Foarte important pentru „liniștea’’ călătoriei tale este să nu îți uiți acasă documentele personale și câteva variante de a efectua plăți, pentru a  preîntâmpina situații neplăcute pe parcursul călătoriei. Acestea pot fi:

 • Pașaportul sau cartea de identitate;
 • Carnetul de conducere, dacă vei conduce sau vei închiria o mașină;
 • Biletele de tren sau avion;
 • Rezervarea la hotel;
 • O sumă de bani cash și câteva carduri pe care să le ții la îndemână;
 • Asigurarea de călătorie pe care te sfătuim neapărat să ți-o faci.

 

Mai mult, pentru un plus de siguranță, nu este rău deloc să scanezi documentele originale. Eventual, poți să-ți trimiți o copie a acestora prin e-mail, pentru a le avea la îndemână în format electronic, în caz că vei rătăci aceste acte.

 

Suntem convinși că urmând aceste sfaturi minime te vei bucura de o vacanță pe cinste. Nu uita să te încarci cu amintiri frumoase și, de ce nu, având un bagaj organizat eficient, vei putea găsi loc și pentru câteva suveniruri care să-ți reamintească de momentele plăcute petrecute în vacanță și locurile pitorești vizitate .

 

Sursa foto: shutterrstock.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.