10 obiceiuri care îți afectează părul

0

Un păr lung, sănătos, plin de strălucire și puternic este un deziderat pentru majoritatea femeilor. O alimentație echilibrată, efectuarea de tratamente sau un tuns periodic nu sunt însă întotdeauna suficiente pentru a avea podoaba capilară dorită.  De multe ori, lucrurile mici și care au intrat în rutina noastră sunt cele care ne afectează părul și ne sabotează întregul proces de îngrijire.

Iată care sunt cele mai comune obiceiuri care îți deteriorează părul:

 1. Îți speli părul fie prea des, fie prea rar

Există o dezbatere întreagă legată de cât de des ar trebui să îți speli părul. Dacă pe de-o parte, mulți stiliști afirmă că din cauza poluării, a produselor de styling folosite, a reziduurilor adunate pe timpul zilei, este indicat să ne spălăm părul în fiecare zi, la polul opus se află cei care spun că prin spălarea zilnică, părul își va pierde uleiurile naturale, iar utilizarea frecventă a șamponului va avea repercusiuni negative asupra lui. Cum însă fiecare păr este diferit, trebuie să găsești varianta potrivită tipului tău. În funcție de structura părului, de activitățile pe care le ai, alege rutina de îngrijire care ți se potrivește cel mai bine.

2. Îți înfășori părul în prosop după spălare

Probabil că obișnuiești ca imediat după baie să îți înfășori părul într-un prosop, așteptând să se usuce. Nu este însă și cea mai bună varianta! Părul se va electriza, și cu siguranță nu ăsta este efectul dorit.  Soluția ideală este să îl tamponezi în schimb ușor cu un prosop sau cu un tricou din bumbac, fiindcă atunci când este ud, părul este mai sensibil decât  în mod normal.

3. Îți perii părul când e ud

Părul ud este mult mai sensibil și mai predispus la rupere decât atunci când este uscat. Așa că, pieptănarea lui imediat după baie nu…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.