Zâmbetul perfect: cum să îl obții și cum să îl întreții

0

Toată lumea își dorește un zâmbet perfect, însă cum îl întreții după ce îl ai? Zâmbetul poate transmite mai mult decât ți-ai imaginat vreodată. Un zâmbet alb și plăcut din punct de vedere estetic va reprezenta o calitate atractivă și lasă o impresie greu de uitat.

 

În fapt, zâmbetul este ca o carte de vizită a unei persoane care creează o prima impresie și poate fi cel mai frumos accesoriu pe care-l avem.

 

Pe lângă partea estetică și standardele impuse de societate în ceea ce privește atenția la aspectul fizic, un zâmbet sănătos (cu dinți aliniați și bine organizați) aduce starea de bine în întregul organism.

 

Cum obții și cum întreții zâmbetul perfect?

1. Vizite regulate la dentist

Poate că nu este atât de greu să mergi la stomatolog cel puțin o dată pe an pentru un control de rutină și pentru a-ți îmbunătăți starea zâmbetului tău. O dată cu aceste controale, medicul dentist va verifica dacă au apărut carii, va face curățarea de rutină și îți poate oferi opțiuni de tratament pentru a-ți face zâmbetul mai strălucitor și alb.

 

2. Igiena orală cât mai atentă

Știm de mici că este important să folosim periuța și pasta de dinți de cel puțin două ori pe zi. Deși poate părea evident, din tot acest proces de curățare face parte și ața dentară. Pentru a-ți menține o gură sănătoasă se recomandă periajul și folosirea aței dentare cel puțin o dată pe zi. Astfel, vei preveni cariile și ai un zâmbet sănătos și fresh.

 

3. Aparatul dentar

Se întâmplă să ai dinții înghesuiți sau ușor nealiniați, se poate soluționa simplu cu un aparat dentar. Acum, o dată cu progresele din ortodonție, aparatul dentar metalic este lăsat în urmă.

Aparatul dentar este considerat acum smart și cool și poate fi chiar “invizibil”.

 

4. Fațetele dentare

Este considerată o soluție estetică ce rezolvă problemele de culoare, dimensiune, formă și chiar aliniere a dinților. Aceste fatete dentare presupun o șlefuire minimă din smalțul dinților și acoperirea se face cu foițe subțiri din ceramică sau porțelan.

O dată cimentate, ele sunt definitive și oferă un aspect uniform.

 

5. Albirea dentară

Este printre cele mai cunoscute procedee de estetică dentară. Iar în prezent se poate face atât la cabinet, cât și acasă (sub recomandarea medicului stomatolog).

 

Un tratament de albire dentară îți îmbunătățește considerabil aspectul fizic și poate fi chiar succesul tău social și profesional. Cu dinți mai albi ai mai multă încredere în tine, iar aspectul tău va fi chiar mai tânăr.

 

Poți avea și tu acest zâmbet perfect dacă ții cont de aceste 5 sfaturi. Iar o dată obținut, importantă este și îngrijirea și întreținerea de după.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.