Vrei să-ți schimbi culoarea părului? 5 sfaturi practice

0

Nuanța părului tău face parte din personalitatea ta. De aceea, uneori, poți simți nevoia acută de schimbare, pentru a obține concordanță între interior – felul în care te simți – și exterior – felul în care arăți.

De asemenea, poate că te-ai întrebat mereu cum ți-ar sta blondă sau roșcată. Poate că ai răsfoit o revistă și acum vrei să testezi o nuanță nouă, de care ești foarte entuziasmată.

Oricare ar fi cazul, schimbarea culorii părului poate fi atât o experiență minunată, cât și una de care nu vei dori să îți mai aduci aminte. Pentru a evita al doilea caz și pentru a fi complet mulțumită de decizia ta, citește recomandările de mai jos!

1. Cere sfatul unui hairstylist

Dacă ți-ai făcut o idee generală cu privire la culoarea dorită, însă nu știi exact ce nuanță specifică să alegi, nu ezita să ceri recomandarea unui specialist. Acesta vede zilnic sute de nuanțe și de tonuri, așa că va ști cel mai bine ce ți se potrivește perfect.

În plus, un colorist expert va folosi mereu și îți va recomanda și ție vopsea de păr profesională, produs care te va asigura că rezultatul este unic și 100% potrivit ție.

2. Ține cont de nuanța și subtonul tenului tău

Multe femei își caută inspirația online, pe Pinterest sau pe site-uri care abordează teme din sfera frumuseții și a modei. De cele mai multe ori, decizia vopsirii părului este luată impulsiv, în urma descoperirii unei fotografii captivante.

Ei, bine, chiar dacă modelul din poză arată excelent cu acea nuanță de păr, acest lucru nu înseamnă că și tu vei arăta identic. Ține cont de faptul că pielea, tunsoarea și trăsăturile personale influențează enorm aspectul total.

Așadar, dacă ai pornit în căutarea inspirației online, caută surse realiste și modele cu un subton și o nuanță a tenului similare.

3. Ține cont de culoarea ochilor, însă fără a te îngrădi

Pe lângă ten, și ochii contribuie enorm la construirea noului look. Asta nu înseamnă că dacă ai ochii verzi, trebuie să te limitezi cu strictețe doar la nuanțe de roșcat – chiar dacă această combinație este superbă. Dacă vrei să alegi o vopsea blondă sau brunetă, nu te împiedică nimeni.

Totuși, ia în calcul și nuanța ochilor atunci când faci alegerea finală. O culoare de păr aleasă în concordanță cu cea a ochilor poate ajuta la construirea unui look fascinant!

De exemplu, o persoană cu tenul deschis și subton rece, cu ochi albaștri, va arăta minunat cu o nuanță de blond cenușiu, în timp ce o nuanță caldă și intensă de blond auriu nu va fi la fel de potrivită.

În mod similar, o persoană cu ten mai închis la culoare, cu subton cald și ochi căprui va arăta foarte bine cu nuanțe de păr ce amintesc de caramel și ciocolată, în timp ce blondul platinat nu este neapărat cea mai bună idee.

4. Încearcă o variantă intermediară

Nu trebuie să îți vopsești neapărat tot părul pentru a beneficia de o schimbare de look. Dacă nu ești 100% hotărâtă că vrei să devii blondă, testează terenul cu un balayage sau cu altă tehnică pe bază de șuvițe și reflexii.

În plus, acest gen de vopsire este foarte hot anul acesta, deci noul tău look va fi, cu siguranță, admirat de toată lumea!

5. Probează câteva peruci

Cel mai simplu mod de a testa o culoare nouă fără ca aceasta să fie permanentă este probarea mai multor peruci.

Astfel, vei vedea concret cum ai arăta cu o anumită nuanță sau cu un anumit tip de păr, înainte să iei o hotărâre.

În final, dacă vei ține cont de recomandările de mai sus, nu vei da greș niciodată. Alege-ți nuanța perfectă și bucură-te de noul tău look!

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.