Vrei permis auto? Iată de unde trebuie să începi!

0

1. Înscrie-te la o școală de șoferi

Acesta este primul pas pe care trebuie să îl faci pe drumul către permisul de conducere. Pentru înscrierea la o școală de șoferi ai nevoie de cartea de identitate, de un aviz psihologic și de achitarea taxei de școlarizare. Aceasta din urmă diferă în funcție de fiecare școală în parte.

recomandările celor experimentați sunt să optezi ca mașina pe care vei face școala să fie una ce are cutie de viteze manuală. Tot aceștia sunt de părere că este mult mai greu să conduci o mașină manuală dacă nu ai condus niciodată una. Pe de altă parte, trecerea de la o mașină manuală la una automată sau invers se face mult mai ușor dacă ești familiarizat cu cutia de viteze manuală.

În timpul orelor petrecute la școala de șoferi vei învăța, pe lângă șofatul în sine, și noțiuni ce țin de legislație și cunoașterea mașinii.

2. Înscrierea pentru examen

Odată ce ai terminat școala de șoferi, poți depune dosarul pentru susținerea examenului. Pentru ca dosarul tău să fie complet și să nu fii nevoit să te întorci din drum, el trebuie să conțină următoarele:

Fișa medicală. Medicină internă, ortopedie, neurologie, psihiatrie, oftalmologie și ORL sunt cele 6 consultații care alcătuiesc fișa medicală. Există clinici acreditate de Poliție în cadrul cărora le poți efectua pe toate deodată în aproximativ o oră și jumătate iar costurile variază în jur de 150 de lei;
Fișa de școlarizare pe care o obții după ce ai efectuat orele obligatorii la școala de șoferi. Aceasta are ca termen de valabilitate un an;
Avizul psihologic;
Certificatul de cazier judiciar;

Două fotografii tip;
Copie după CI/BI și după diploma de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.