„Vreau să vorbesc cu Angela” este propoziția care ți-ar putea salva viața

0

„Vreau să vorbesc cu Angela” nu este chiar cel mai comun dintre lucrurile pe care le-ai putea spune atunci când simți că ești amenințată în vreun fel, dar este o sintagmă care, atunci când lucrurile se complică, ar putea să îți salveze viața. Despre ce este vorba?

„Vorbește cu Angela” este o campanie lansată de Direcția Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) împreună cu Asociaţia Necuvinte, un proiect pilot de prevenire a agresiunilor în cluburile şi barurile din Centrul Vechi al Capitalei. Proiectul vizează, după spusele președintei asociației, Simona Voicescu, prevenirea agresiunilor, mai ales a celor de natură sexuală, care se pot întâmpla frecvent în cluburi și baruri.

„‘Angela înseamnă că, atunci când ne simţim în dificultate, fie că poate am băut prea mult sau ne simţim rău sau ni s-a pus ceva în băutură sau chiar suntem într-un risc de a fi victima unei agresiuni, vorbim cu personalul barului, clubului, restaurantului în care ne aflăm şi întrebăm dacă putem vorbi cu colega lor, Angela. Ei, din acest cod de ajutor, trebuie să înţeleagă că suntem într-o situaţie dificilă, să ne ducă undeva în spate, departe de ochii celorlalţi şi să ne întrebe care este problema noastră, dacă avem nevoie de un taxi, să ne cheme prietenii, rudele, familia sau dacă avem nevoie de intervenţia Poliţiei sau Ambulanţei’, a declarat Simona Voicescu.

Vreau să vorbesc cu Angela – un proiect care a mai funcționat

„Vorbeşte cu Angela’ este un concept care vine din Marea Britanie și care a fost împrumutat până în prezent în aproape toate ţările vorbitoare de limbă engleză (în 17 state). Simona Voicescu a explicat că acest cod,…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.