Vom avea un val de despărțiri după Coronavirus? Ce se întâmplă acum cu cei care au probleme în cuplu

0

Coronavirus ne-a trimis aproape pe toți acasă. Asta înseamnă că fiecare moment al zilei este petrecut în doi. Iar problemele deja existente în cuplu nu mai pot fi ocolite sau ignorate. Cunoști deja meme-urile de pe social media, din categoria: dacă nu ne omoară virusul, eu cu soția mea ne vom omorî între noi. În acest context, iată care poate fi dinamica într-un cuplu unde situația nu este deloc roz.

Coronavirus nu te mai lasă să folosești ca scuză serviciul

Atunci când lucrurile nu merg bine în cuplu, devii vulnerabil emoțional. Te simți trist, abandonat, neiubit, neimportant. Acest cumul de emoții negative naște diverse reacții de apărare sau mecanisme de coping, așa cum sunt ele numite în limbajul psihologic. Un mecanism de apărare des întâlnit este evitarea, care îmbracă nenumărate forme. Lucrul până târziu la birou, delegațiile (chiar cerute), sarcinile în plus pe care ți le asumi benevol te țin departe de casă și de partener. În felul acesta eviți posibilele discuții neplăcute, partenerul (la propriu), dar și sentimentele care dor. Izolarea la domiciliu în doi anulează forma aceasta de evitare, de unde și un teren propice pentru conflicte serioase sau apariția altor tipuri de evitare.

Cum fugi de partener… fiind în aceeași casă

Nu mai poți să stai la serviciu până la 9 sau 10 seara, dar nimic nu te împiedică să stai la laptop, în birou sau în bucătărie, până la ora respectivă. Izolarea la domiciliu pe timp de Coronavirus presupune lucrul de acasă. Astfel încât poți prelungi inconștient realizarea task-urilor, fiind foarte ocupat. Ori după ce ai încheiat programul de lucru evadezi în jocuri pe calculator, diverse sarcini prin casă….

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.