Viața sexuală regulată are mai multe beneficii pentru sănătatea ta mintală decât îți poți imagina!

0

Viața sexuală regulată nu este un mit și nici un argument cu care partenerul încearcă să te convingă la mai multă acțiune în dormitor. Chiar și clasicul „mă doare capul are leac tot prin sex. Sexul alină cu succes durerea, fie că vorbim de migrene sau chiar dureri asociate practicilor BDSM. Pe lângă asta, viața sexuală regulată crește imunitatea și ești protejată împotriva diverselor virusuri și infecții. Dar sexul are un impact pozitiv și asupra minții și emoțiilor, nu doar asupra corpului.

Viața sexuală regulată combate insomnia

Te-ai săturat să adormi foarte târziu sau să te trezești noaptea de nenumărate ori? Fă sex mai des! Ai un job foarte stresant și îți e greu în general să te relaxezi? Din nou, o viață sexuală regulată este soluția. Iar explicația este una pur chimică! În urma orgasmului și excitării sunt eliberați hormonii serotonină, oxitocină și norepinefrină care combat cortizonul – hormonul stresului, și astfel induc relaxarea. Serotonina și norepinefrina susțin ciclurile de somn REM și non-REM de unde și combaterea insomniei.

Viața sexuală regulată ține sub control simptomele de depresie și anxietate

Ai auzit vreodată de oxidul nitric? Este o moleculă care lărgește vasele de sânge și pe ea poți da vina atunci când ești excitată și roșie în obraji sau pe piept. Tot ea este responsabilă și de reactivitatea unor părți corporale în timpul actului sexual. Cum ar fi să dispară? Deficitul de oxid nitric este legat direct de simptome specifice anxietății și depresiei, de insomnie, iritabilitate crescută și o lipsă serioasă de energie.

Sexul te antrenează pentru plăcere

Cocktailul de neurotransmițători secretați…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.