Va intra moda într-o așa zisă hibernare? Și cum va arăta ea după pandemie?

0

Deja am văzut cum a afectat actuala pandemie lumea modei – de fapt, am văzut cum a afectat întreaga lume, iar moda pare în acest moment o victimă colaterală, deși una importantă – pentru că nu vorbim aici doar despre trend-uri și haine, ci mai ales despre oamenii care le fac pe acestea din urmă, le transportă, le vând; într-un cuvânt, despre o industrie complexă și care dă de muncă foarte multor persoane.

Azi, părerile în modă sunt încă împărțite. Se fac scenarii și calcule, dar încă nu e sigur ce se va întâmpla cu colecțiile și cu Săptămânile Modei, momentele cele mai creative din an, momentele în care se puneau la cale cele mai importante business-uri din acest domeniu, momente unice în care se mutau piese-cheie ca pe o tablă de șah.

Să nu uităm că, din cauza acestui virus mortal care a împânzit toată planeta, guverne din toată lumea au interzis călătoriile; așadar, Săptămânile Modei care urmau să aibă loc în iunie și iulie la Milano, Londra, Paris, dar și în China, Japonia, Coreea de Sud, Brazilia sau Rusia au fost anulate. Se vorbește chiar despre o hibernare a modei timp de un an de zile. De ce? Pentru că ar fi o supraproducție inutilă, pentru că mai devreme de un an nimeni nu va dori (si probabil nici nu va fi permis) să socializeze și să participe la evenimente cu sute de alte persoane, chiar dacă toți fashioniștii pentru asta trăiesc, dar și pentru că brand-urile & casele de modă nu vor mai fi dispuse să cheltuiască sume exorbitante pentru producerea show-urilor. Mari case de producție se gândesc deja la alternative despre cum să producă show-uri virtuale.

Un alt punct de vedere ar fi ca…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.