Uși de termopan cu alunecare silențioasă: ce avantaje au?

0

Ușile de termopan asigură un confort sporit în locuință și prezintă o eficiență mai mare când vine vorba de siguranța acesteia. Ele sunt dotate cu geam termoizolant, cu transfer de căldură scăzut, care ajută la menținerea unei temperaturi constante în interior, care au și sistem de blocare. Pe lângă proprietățile termice, acesta împiedică deschiderea forțată, iar alegerea unui tip de sticlă securizată asigură protecție antiefracție de top.

 

Pentru terase sau la interior, poți opta pentru uși culisante dotate cu același tip de geam termoizolant. Principiul de funcționare al acestora este cel de deplasare a foilor de sticlă pe două șine situate în plan paralel, lucru care permite o închidere mai bună. Ele pot beneficia și de un sistem de alunecare silențioasă.

Ce înseamnă uși culisante cu alunecare silențioasă?

Ușile cu alunecare silențioasă reprezintă acele tipuri de uși culisante care se deplasează mai încet pe șina de rulare, fără zgomote sau mișcări bruște. Acest mecanism le face mai ușor de manevrat și le transformă într-o opțiune avantajoasă pentru locuința ta. În plus, la acestea se poate monta și un sistem de automatizare, pentru a putea fi controlate cu ajutorul unei telecomenzi.

Avantajele ușilor culisante cu alunecare silențioasă

Iată de ce ar merita să optezi pentru acest tip de uși în locuința ta.

Fără accidente și trântiri ale ușilor

Datorită mecanismului care permite glisarea ușoară a ușilor, dispare riscul ca acestea să alunece brusc și să provoace accidentări. Așadar, acestea sunt mult mai sigure pentru copii și poți sta liniștit, fără să-ți faci griji că micuții tăi se vor lovi atunci când le manevrează.

 

Sistemul de alunecare silențioasă are și rolul de a preveni trântirea ușilor. Acest lucru reprezintă un avantaj major, deoarece ciocnirea și trântirea poate duce la deteriorarea ușilor și la scăderea duratei lor de viață.

Pragurile îngropate

Pentru ușile culisante cu alunecare silențioasă, va fi necesară montarea unor praguri îngropate. Acest lucru înseamnă că pragul (sistemul de șine pe care ușile se vor deplasa) nu va ieși în relief, ci va rămâne la același nivel cu podeaua. Astfel, accesul pe aceste uși va fi cu mult ușurat, iar riscul unor potențiale accidentări asociate cu pragurile ridicate va dispărea.

Deschidere în trepte

Acest sistem de alunecare înseamnă și că ușile culisante pot fi deschise în trepte, acestea putând fi fixate într-o poziție intermediară. Așadar, poți aerisi mai ușor locuința și poți avea un control mai bun asupra acesteia. Poți regla cu ușurință gradul de deschidere a ușilor astfel încât să nu pătrundă prea mult aer rece din exterior, care să afecteze confortul termic al locuinței.

Controlul de la distanță

Ușile cu alunecare silențioasă pot fi dotate cu mecanism de control prin telecomandă. Vei putea să deschizi și să închizi ușa fără să fie nevoie să te deplasezi până la ea. În plus, vei putea să o deschizi și doar parțial.

Un astfel de sistem de alunecare este cu adevărat inovator și sporește în mod semnificativ gradul de confort al locuinței. Poți opta pentru uși termopan culisante cu geam termoizolant de la Izotec, care pot funcționa și cu alunecare silențioasă. O astfel de amenajare este una modernă, care cu siguranță îți va îmbunătăți calitatea vieții.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.