Tudor Chirilă, despre spectatorii de la teatru. „Am oprit spectacole adresându-mă oamenilor destul de bine îmbrăcați”

0

 

Într-un interviu pe care l-a acordat pentru alistmagazine.ro, Tudor Chirilă a fost întrebat ce părere are despre cei care vin la teatru îmbrăcați în blugi.

Dacă e să luăm ad literam, cred că blugii, în diverse combinații, pot să compună o ținută smart casual. Smart casual este o ținută cu care, din punctul meu de vedere, se poate merge la teatru. Nu cred că e OK să mergi la teatru neglijent și fără respect față de ideea de seară, dar, pe de altă parte, să propui black tie la teatru e un pic exagerat, date fiind condițiile în care trăim.

Noi totuși trebuie să ne adaptăm ideii că teatrele nu sunt dispuse să ridice ora de spectacol la ora 9, o oră în care oamenii ar putea ajunge acasă, să facă un duș, să dea jos praful zilei și să se pregătească într-un mod elegant pentru seara. De multe ori, oamenii vin la teatru direct de la serviciu, și atunci nu poți să îi ceri să stea toată ziua în black tie omului de la serviciu.

Pe de altă parte, eu cred că poți compune o ținută pur și simplu dacă iei un sacou în mașină dintr-un smoking, un tricou alb și o pereche de blugi negri. E posibil să ai o ținută decentă, smart casual pentru teatru.

Respectul vine însă mai degrabă, cred eu, din închiderea telefoanelor și din liniștea pe care o faci în sală și…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.