Tu îți asculți intuiția? Când e folositoare și când te induce în eroare

0

De câte ori nu ți s-a spus: îți asculți intuiția, ce-ți transmite ea? Este deja aproape clișeu cum intuiția este arma cea mai de preț a unei femei, și, culmea, te-a înșelat în prea puține situații. Însă intuiția nu este un al nu știu câtelea simț, ci un mecanism psihologic deloc complicat.

Ce faci când îți asculți intuiția?

Când îți asculți intuiția practic te protejezi sau te adaptezi. Intuiția funcționează cam așa: ai în spate un set de experiențe de viață, de amintiri pe baza cărora se formează un așa numit model intern. Când în momentul actual te întâlnești cu o situație sau urmează să se întâmple un eveniment, suprapui acest model intern peste realitate sau scenariul de viitor. În baza detaliilor comune dintre evenimentul actual și cele experimentate deja poți emite o predicție. Când predicția e bună, spui că intuiția și-a făcut corect treaba. Intuiția a dat greș? Modelul intern strânge noi informații și se reactualizează, ca o aplicație de pe telefon, de exemplu. Când îți asculți intuiția ești în contact și cu emoțiile tale profunde, cu ce transmit ele, și astfel ajungem la conceptul de inteligență emoțională.

Ai inteligență emoțională mare? E indicat să-ți asculți intuiția

Oamenii cu inteligență emoțională pot identifica extrem de bine și controla propriile emoții, dar și emoțiile celor din jur. Ei folosesc emoțiile (ale lor și altora) pentru a găsi soluții, sunt foarte empatici și adaptabili, gestionează bine stresul, au mare grijă de sine. Această prietenie profundă cu emoțiile ajută intuiția, încât radarul personal ne atenționează imediat când nu ne simțim confortabil cu ceva, nu pare să fie ceea…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.