Tu ești Joker – Elle.ro

0

M-am dus ca la o întâlnire, cu frica de a nu fi dezamăgită și cu dorința de a-mi plăcea, ca să mă înscriu și eu în opinia generală, să nu deranjez pe nimeni. N-am să fac aici o recenzie, sunt multe deja pe net și nici nu vreau să emit o părere generală, pentru că, de când am ieșit de la film mi-am schimbat deja părerea de vreo 10 ori, semn că m-a marcat profund. Sunt însă două constante: Joaquin Phoenix face un rol colosal, demn de toate Oscarurile din lume, și doi, faptul că filmul este de o violență năucitoare.

Joker are multe lucruri de spus despre societatea de azi și este învelit în multe teme, de la ură, la maternitate, alienare, singurătate, neputință, luptă de clasă și ură. Multă, multă ură. Și nu e de mirare. Deschizi în orice moment televizorul sau social media, și de ce dai? De ură la toate nivelurile. Așadar, e un film despre noi, cu noi în calitate de personaje principale, iar scena este această mare “social media” care ne-a promis conexiune și prietenie atunci când ne-a înghițit pe toți… nimic mai pervers. Oh, și să nu uităm de zâmbete. Câte zâmbete de Joker vedeți zilnic? “Put on a happy face” este fraza cu care Arthur Fleck a trăit și cu care trăim și noi, de altfel, nu? Câți prieteni ai în cercul tău pe care îi știi, cât de prăbușiți sunt în interior, cât de triști și nefericiți sunt, dar afișează zâmbetul de Joker și îl ridică la rang de virtute?

La ora actuală, Joker este filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei R- rated (filme nerecomandate pentru copiii sub 17 ani) și va fi probabil un film de referință în cinematografia mondială, precum Pulp Fiction, Natural Born Killers,

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.