Trucuri de pus în practică pentru ca manichiura ta să reziste mai mult

0

Mâinile unei femei spun foarte multe lucruri despre ea. În plus, o manichiură îngrijită și mâini frumoase îți arată nivelul de igienă personală dar te face și să te simți mai bine.

Foarte multe femei preferă să apeleze la saloane de manichiură pentru a avea o manichiură perfectă. Aici nu doar că expertele în manichiură știu ce au de făcut, folosesc produse de calitate precum sunt cele de pe GEOLENN.COM dar își pun la bătaie și creativitatea.

Dacă nu ai timp pentru a-ți face singură manichiura sau pur și simplu nu te simți inspirată, nu ai îndemânare sau răbdare, cea mai bună soluție este să apelezi la o manichiuristă. Pe lângă că vei câștiga timp, te,vei bucura de o manichiură frumoasă și rezistentă.

Dacă, în schimb preferi să îți faci chiar tu manichiura, atunci, cu siguranță nu îți dorești ca oja pe care ai așezat-o perfect pe unghii să se ciobeasca la scurt timp după.

O ojă care sare rapid de pe unghie, poate avea la bază mai multe cauze precum: unghii fragile și casante, lipsa pregatirii unghiei sau folosirea produselor mai puțin calitative.

În cazul în care ai îndeplinit aceste condiții și totuși oja nu rezistă pe unghiile tale, iată ce alte lucruri poți face.

 

Nu inmuia unghiile în apă

În procesul de pregătire a unghiei, atunci când vrei să o acoperi cu ojă, este recomandat să sari peste pasul de înmuiere a unghiilor în apă cu săpun.

În momentul înmuierii, unghia își mărește forma iar ulterior, aceasta se va usca, ceea ce va duce la o ciobire prematură a lacului de unghii.

                Evită chiar și statul pe timp îndelungat cu mâinile în apă, pentru că acest lucru, nu doar că va face ca oja să nu reziste, dar îți poate usca unghiile, devenind fragile, cu timpu.

 

Folsosește-te de buffer

                Bufferul are un rol important în pregătirea unghiei și nu trebuie omis, în special atunci când ai folosit o pilă foarte aspră. Aceasta poate lăsa mici găuri sau zgârieturi pe suprafața unghiei.

Cu toate că acestea nu sunt, poate vizibile cu ochiul liber, ele există și se pot crăpa în timp. Deci folosește bufferul pentru a lustrui suprafața unghiei înainte de a pune oja.

 

Evită zona cuticulelor

Cu toate că acest lucru este destul de dificil, este necesar. Pe lângă faptul că nu arată bine, pe măsură ce unghia va crește, aerul va intra sub ojă, ceea ce îi va scădea, deci, rezistența.

Folosește lacuri de unghii care au pensule subțiri, pentru a avea mai mult control și începe acoperirea unghiei din mijloc, în sus și apoi în jos.

 

Împinge cuticulele

Chiar dacă nu vei vrea sau nu te pricepi să îți tai cuticulele, împingerea acestora cu ajutorul unui impingator de cuticule, te poate ajuta în aplicarea mai ușoară a lacului de unghii, făcând suprafața unghiei mai mare.

Nu uita să cureți inclusiv zona de sub cuticule pentru a nu rămâne reziduri acolo.

 

Folosește tratamente pentru unghii sau baze pentru manichiură

Înainte de a pune oja, direct pe unghie, optează să aplici un tratament cu vitamine sau o bază specială. Acestea previn ruperea unghiei dar și decolorarea acesteia datorită pigmenților puternici din lacurile de unghii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.