Trăsături de caracter utile pe timp de criză. Te ajută să gestionezi stresul mai bine

0

Reziliența este felul în care faci față momentelor delicate, este cea care te ajută să gestionezi stresul. Evident, pandemia cu Coronavirus depășește demult termenul de delicat. Instinctul de supraviețuire se activează, dar unele trăsături sunt mai folositoare decât altele.

Recunoștință ca să gestionezi stresul

În această perioadă ai absolut toate motivele să te plângi. Însă, dacă faci asta, te vei încărca emoțional din ce în ce mai mult. Calitatea vieții tale este afectată de situația actuală, de ce să mai pui și tu singură sare pe rană? Dacă practici recunoștința ieși din zona de negativitate și îți obișnuiești creierul să trăiască emoții pozitive. Pentru ce să fii recunoscătoare?

Pentru medicii care se luptă în spitale cu sutele de cazuri de Coronavirus, pentru alimentele și medicamentele pe care le poți cumpăra, pentru serviciul pe care îl ai. Poți să îți mulțumești ție dacă ai economisit pentru zile negre. Fii recunoscătoare pentru faptul că ai acces la informație și la resurse. Ai internet, televiziune, apă curentă, căldură, ajungi imediat la magazin dacă ai nevoie de ceva. Unii oameni nu sunt așa de norocoși. Fii recunoscătoare pentru familia pe care o ai, pentru prieteni. Nu în ultimul rând… fii recunoscătoare pentru că trăiești.

Exersează generozitatea

Generozitatea poate îmbrăca nenumărate forme. Suni prieteni care locuiesc singuri sau care nu mai au familie. Prin urmare suportul emoțional este limitat pentru ei. Iei contactul regulat cu propria ta familie, cu bunicii. Un prieten a fost puternic afectat profesional de pandemie? Îl poți împrumuta cu bani. Vecinii tăi în vârstă nu au pe nimeni? Când mergi la…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.