Tot ce trebuie să știi despre micropigmentarea buzelor

0

Micropigmentarea buzelor este o tehnică destul de nouă în România, despre care nu foarte multe persoane știu. Atunci când dorești să modifici culoarea sau grosimea naturală a buzelor tale, programează o ședință de micropigmentare la salonul tău favorit! Citește în continuare articolul nostru pentru a afla tot ce ai nevoie să știi despre acest procedeu de înfrumusețare. 

 

În ce constă micropigmentarea buzelor?

 

Procesul de micropigmentare a buzelor este similar cu cel realizat pentru sprâncene. Tehniciana va introduce un pigment în această zonă astfel încât să le ofere un contur mai clar și nuanța pe care ți-o dorești. Poți veni la salon cu lipstick-ul tău favorit pentru a oferi indicații mai clare asupra așteptărilor pe care le ai. 

 

Deoarece buzele tale vor primi un nou contur prin intermediul acestei tehnici, forma lor naturală poate fi de asemenea modificată, astfel încât să pară mai groase. Procedura poate dura până la două ore, iar gradul de durere resimțit depinde de sensibilitatea fiecărei cliente în parte. Tehniciana va utiliza întotdeauna anestezie locală, iar rezultatele finale pot dura chiar și până la cinci ani.

 

Ce tipuri de micropigmentare a buzelor există?

 

Există două tehnici frecvent utilizate: micropigmentare full lip și tehnica ombre. În primul caz, tehniciana va aplica pigmentul pe întreaga suprafață a buzelor tale, pentru a le oferi un efect foarte vizibil și plin. Această tehnică ți se potrivește în special dacă vrei să schimbi culoarea buzelor tale naturale cu una mai stridentă. 

 

Tehnica ombre este puțin mai subtilă. Cu ajutorul pigmentului se va accentua interiorul buzei, iar intensitatea culorii va scădea înspre exterior. Dacă îți dorești un efect natural, această tehnică este potrivită pentru tine. Cel mai bine este să te consulți cu tehniciana însă, pentru a putea obține exact buzele potrivite pentru tine. 

 

Care sunt etapele realizării procedurii de micropigmentare?

 

Dacă vrei să mergi la salon deja pregătită pentru ce va urma, mai jos îți vom enumera etapele principale ale acestui procedeu de înfrumusețare. Referitor la preț, acesta diferă de la un salon la altul și, de obicei, este recomandat să programezi și o ședință de retuș pentru consolidarea rezultatelor finale. Iată care sunt pașii: 

 

1. Realizarea unei schițe

 

Mai întâi de toate, tehniciana va utiliza un creion de buze pentru a schița forma pe care ți-o dorești. Această schiță reprezintă ghidul pe care îl va folosi atunci când începe procedura efectivă. După ce trasarea temporară a conturului este realizată, poți sugera modificări, astfel încât să fii complet mulțumită de felul în care buzele tale vor arăta.  

 

2. Aplicarea anestezicului local

 

Dacă ți-e teamă de ace sau nu ai o rezistență crescută la disconfortul fizic, fii fără griji! Anestezia este sub formă de cremă, care va amorți zona în care este aplicată după câteva minute. Astfel, disconfortul resimțit ar trebui să fie minim, iar durata procedurii depinde și de tehnica pe care tehniciana o va utiliza. 

 

3. Efectuarea procedurii în sine

 

Cu ajutorul unui aparat electric, pigmentul va fi introdus treptat în buzele tale. Tehnica full lip va fi mai solicitantă din acest punct de vedere, însă vestea bună este că anestezicul local va fi reaplicat ori de câte ori disconfortul fizic devine prea mare. În medie, două ore ar trebui să fie suficiente pentru finalizarea cu succes a procedurii. 

 

Acestea sunt lucrurile esențiale pe care trebuie să le știi despre micropigmentarea buzelor. Ia în considerare informațiile prezentate și decide în funcție de nevoile tale!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.