Tot ce trebuie să știi despre detoxifierea părului

0

Probabil că ai citit titlul și ai fost destul de sceptică, întrebându-te ce înseamnă și ce presupune detoxifierea părului. Cum organismul are nevoie din când în când de un detox, de o curățare, mai ales după o perioadă în care nu a fost hrănit corespunzător, același principiu se aplică și în cazul părului. Probabil că îl speli de cel puțin două ori pe săptămână, folosești produse de styling în fiecare zi și îl expui la o sursă de căldură în mod constant. Dacă mai adaug și factorii externi, poluarea, praful sau razele soarelui, imaginează-ți la câte lucruri nocive este supus părul tău zilnic.

Când știi că e momentul să îți detoxifici părul?

Dacă nu obișnuiești să citești ingredientele de pe spatele produselor de îngrijire a părului, e posibil să îți expui podoaba capilară la riscuri mai mari decât credeai. Multe dintre ele conțin chimicale precum sulfați, alcool izopropilic  sau propilen glicol, care îți agresează atât firul de păr, cât și scalpul.

Așa că, dacă observi că scalpul tău este gras, inflamat, te confrunți cu foliculită sau cu căderea părului, atunci e timpul să urmezi o cură de detox.

Cum să îți detoxifici părul?

1.Folosește o mască

Nu e nevoie să apelezi la serviciile unui salon, o poți pregăti chiar tu acasă. Ai nevoie de doar trei ingrediente, însă extrem de eficiente pentru ca părul tău să își recapete vitalitatea: oțet de mere, aloe vera și argilă bentonită.

Argila are proprietatea de a stimula detoxifierea cutanată, îndepărtând excesul de sebum, celulele devitalizate, toxinele și alte impurități.

Oțetul de mere este bogat în vitaminele B și C, fiind totodată și antiinflamator și extrem de eficient în lupta împotriva mătreții.

Aloe vera ajută la repararea celulelor moarte aflate pe suprafața scalpului, și…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.