Top 3 poliţe de asigurare care ne fac viaţa mult mai uşoară

0

Revenirea după o lovitură financiară importantă poate dura o viață întreagă. Din acest motiv, pentru astfel de situaţii critice, singura modalitate de a ne proteja este încheierea unor poliţe de asigurare complexe. 

Dincolo de asigurările obligatorii pe care orice cetăţean care deţine o locuinţă sau un autoturism trebuie să le facă, există cele opţionale. În multe dintre situațiile dificile cu care ne confruntăm în cursul vieţii, putem găsi o rezolvare în asigurarea facultativă încheiată. Însă, pentru ca aceasta să fie cea mai bună soluţie pentru problema noastră, trebuie să-i cunoaştem toate caracteristicile. De fapt, a ști ce asigurări să alegem poate ajuta să maximizăm acoperirea și să economisim bani.

Pentru siguranţa proprie şi a celor dragi, există multe tipuri de polițe de asigurare de luat în considerare. Dar de ce tipuri de asigurări avem oare cea mai mare nevoie? Deși răspunsul nostru depinde de o serie de factori, am selectat care sunt cele mai importante polițe de asigurare care ne pot face viaţa mult mai uşoară, indiferent de evenimentele petrecute.

Iată care sunt diferitele tipuri de asigurări opţionale pe care ar trebui să le avem, deoarece acestea pot face o diferență majoră în viaţa noastră: 

1. O asigurare auto facultativă 

În prezent, pentru autoturismul nostru suntem obligaţi să încheiem o poliţă RCA. Aceasta are rolul de a acoperi daunele provocate unui alt participat în trafic atunci când sunt create din cauza noastră. Însă ce ne facem atunci când ne găsim maşina avariată în parcare fără niciun mesaj lăsat pe parbriz sau, din neatenţie, lovim un corp străin? Pentru a evita costurile mari de reparaţie ale propriului autoturism, putem încheia o polita Casco. Aceasta este opţională, însă, la nevoie, ne poate scuti de plata unei facturi cu valori ce ne-ar afecta serios bugetul familiei.  

2. O asigurare de viaţă 

Aceasta este, de cele mai multe ori, asociată unui adult responsabil. Dacă în adolescenţă suntem visători şi siguri că nimic rău nu ni se poate întâmpla, odată cu înaintarea în vârstă, începem să privim lucrurile altfel. Fiind mai atenţi la oamenii din jur, descoperim că viaţa ne aduce surprize plăcute şi mai puţin plăcute, deopotrivă. Astfel, ajungem să ne punem întrebarea:  „Oare ar trebui să cumpăr o asigurare de viață?” Asigurarea de viață este singura modalitate de a-i proteja financiar pe cei dragi nouă atunci când noi nu o mai putem face. Acest lucru face ca asigurarea de viaţă să fie o parte importantă a unui plan financiar extrem de important în viaţa oricărui adult responsabil. 

3. Asigurarea facultativă pentru locuinţă

Chiar dacă toţi cei care deţin o locuinţă au, sau ar trebui să aibă, o asigurare locuinta PAD obligatorie, în cazul unor evenimente nefericite, aceasta nu este suficientă. Asigurările facultative pentru locuinţe sunt încheiate de toţi cei care îşi achiziţionează o locuință cu ajutorul unui credit bancar, fiind o clauză obligatorie. Aceasta va proteja casa împotriva incendiilor, vandalismului, unor dezastre naturale, daunelor provocate de tornade și multe altele.

Foarte important este ca, atunci când achiziționăm o asigurare facultativă pentru locuinţă, să ne asigurăm că suma de acoperire a locuinței este cea reală, astfel încât să fim acoperiţi pe deplin în cazul unui eveniment nefericit.

 

Fie că avem deja o companie de asigurări cu care colaborăm sau apelăm la ajutorul unui broker, paşii sunt destul de simplu de urmat. Dacă suntem la început de drum, multitudinea de oferte poate fi copleşitoare. Astfel, alocarea unui timp suficient pentru a descoperi care sunt nevoile noastre şi care sunt poliţele de asigurări potrivite acestora este primul pas important din acest proces. Ulterior, lucrurile vor decurge mai simplu, reînnoirile poliţelor fiind la un click distanţă. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.