The Irishman: În filmul lui Scorsese, DeNiro, Pesci și Pacino nu e loc pentru femei

0

Când camera de filmat începe să se infiltreze curioasă prin toate cotloanele, o melodie șaizecistă se aude în fundal, iar vocea personajului principal te bagă direct într-o poveste despre crime, trădare și resentimente, știi instant că te afli pe teritoriul lui Martin Scorsese. Unul dintre cei mai importanți regizori americani în viață, acesta și-a făcut un nume arătând lumea mafioților, iar The Irishman, cel mai recent film al său, este o încununare a genului, cu o distribuție all-stars care îi are în prim-plan pe Robert DeNiro, Joe Pesci și Al Pacino.

La aproape 25 de ani de la ultima colaborare cu Scorsese, DeNiro îl interpretează pe sindicalistul Frank Sheeran, cunoscut ca cel care l-ar fi ucis pe celebrul Jimmy Hoffa, după cum mărturisește el însuși în cartea lui Charles Brandt care stă la baza filmului. Ca și personajul principal din Taxi Driver, Sheeran este un veteran de război, dar dacă Travis Bickle se întorsese din Vietnam cu psihoze vizibile, „irlandezul’ este mult mai interiorizat și afabil. Cumva, după ce a văzut moartea cu ochii în cel de-al doilea război mondial, nimic nu îl mai atinge. Ajunge să se infiltreze în sânul mafiei, sub protecția lui Russell Bufalino (Joe Pesci) și în scurt timp, primește un telefon de la însuși Hoffa, pentru care ajunge să lucreze: „Am auzit că zugrăvești case’, îl întâmpină acesta. Firește că nu cu vopsea zugrăvește Sheeran, ci cu sângele celor pe care trebuie să îi asasineze.

Discuții unde pare că nu se discută despre nimic, dar de fapt se ordonă asasinate, bătăi atroce, plicuri grase pline de bancnote care se oferă pentru protecție – Scorsese se simte ca peștele în apă vorbind despre crima…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.